Pod streho > Varčna hiša
9551 ogledov

Ta trend okraševanja je letos popolnoma obnorel svet

Božično drevo
1/13
Pinterest
Dva največja trenda letošnje božične dekoracije sta plastenje luksuznih kovinskih barv, ki vnašajo vtis svečanosti, ter zemeljski, naravni toni, kombinirani z doma narejenimi okraski.

Letošnji trendi okrasitve božičnih dreves so precej pestri, zagotovo pa bo med njimi vsakdo našel nekaj, kar bo ustrezalo tudi njegovemu okusu. Tudi če ne iščete popolnoma novega videza za božično drevo, pa lahko najdete uporabne ideje o osnovnih elementih, ki nikoli ne gredo iz mode. 

Predstavljamo nekaj najboljših kombinacij.

1. Čisti minimalizem

Če niste ljubitelj živih in pestrih barv ter raje več poudarka namenite izbiri drevesa, potem je ta trend kot nalašč za vas. Kombinacija čutne rdeče barve na zelenem drevesu je elegantna ter najbolj enostavna. Uporabite lahko kroglice različnih velikosti, za popestritev pa tudi bleščice. 

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest
2. Igrive pastelne barve

Retro trend, v katerem se prepletajo nežne barve, po mnenju oblikovalcev obuja vesele spomine na otroštvo. Ob tem lahko na drevo dodamo še okraske, ki so jih uporabljale naše stare mame, retro lučke ter trakove in pentlje. 

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest
3. Utrip narave

Naravni toni vzbujajo občutek nežnosti in mehkobe. Ob tem lahko skupaj z družino tudi sami ustvarite kakšne okraske, denimo iz kosov papirja, suhega cvetja, pomaranč, blaga ... Čeprav je božič za marsikoga čas obilja, lahko poskrbimo, da v njem uživamo bolj trajnostno naravnani.

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest
4. Lesketanje kovine

Časi, ko je bilo treba izbirati med zlatimi in srebrnimi okraski, so dokončno minili. Ne le to - pridružili so se jim še bronasti in rožnato zlati okraski. V kombinaciji dajejo vtis elegance, sploh, če jim dodamo še bleščice in pravljične lučke. 

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest
5. Maksimalistična nostalgija

Ob božičnih praznikih se res ni treba izogibati tradicionalnim pisanim okraskom in predvsem kombinaciji rdeče in zelene barve. Več okraskov, boljši je učinek, ne pozabite pa niti na lučke. Te poskusite zaviti tesneje ob drevo, kar ga bo vizualno povečalo in dodalo vtis polnosti.

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest
6. Nordijski minimalizem

Če se vam zdi večina božičnih dreves preveč kičastih, naj vas letos navdihnite skandinavski dizajn. Obdržite vse bistvene elemente, pred količino pa naj ima prednost kakovost. Vendar pazite, da bo videz še vedno topel in vabljiv ter svetel.

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest
7. Top trend letošnjega leta: V barvah mavrice

Trend, ki je letos med uporabniki Pinteresta najbolj priljubljen, pa je okrasitev božičnega drevesa v mavričnih barvah. Pazite le, da se bodo barve lepo prelivale in jih boste razporedili dovolj gosto skupaj.

Božično drevo | Avtor: Pinterest Pinterest

Še več idej za okrasitev božičnega drevesa pa najdete v galeriji. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:43 02.december 2021.

    Vsi super lepi!!! Samo smrekice in vsi okraski, lučke, to je postal drag šport.

  • Brittany_Edwards 15:25 01.december 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice