Pod streho
1067 ogledov

Vrtno pohištvo in dodatki za globoke žepe

vrtna svetilka arhiv anglepoise
Vrtno teraso si lahko uredite tudi z izbranimi dizajnerski kosi pohištva in različnimi dodatki. Če ste pripravljeni seči precej globoko v žep, jih pošljejo tudi v Slovenijo. Zbrali smo nekaj zadnjih novosti in klasik.

Tako kot pri oblačilih in obutvi, se moda spreminja tudi pri opremi, pa naj gre za notranjo ali urejanje bivalnega dela na vrtu. Če želite vsaj malo slediti letošnjim zapovedim, morate na vrtni terasi obvezno kombinirati kose pohištva in dodatkov iz različnih materialov in slogov, predvsem se skozi posamezne kose vrača vintage slog. Modne se tudi živahne barve, ki jih je lahko več na kupu, nujna je tudi dodatna ozelenitev terase ali kotička za posedanje. 

Vrtna svetilka | Avtor: arhiv anglepoise arhiv anglepoise
Vrtna svetilka Original 1227 Giant Outdoor

Že daljnega leta 1934 oblikovano namizno svetilko Original 1227, pod katero se je podpisal George Carwardine, delovno mizo pa je osvetljevala tudi znamenitemu pisatelju Roaldu Dahlu, je britansko podjetje Anglepoise poustvarilo v bistveno večji izvedbi. Namenjena je osvetlitvi na vrtu. Različne možnosti montaže omogočajo, da osvetljuje vrtno mizo, zunanjo dnevno sobo ali kateri koli drugi del vrtne terase, saj jo lahko postavimo tudi na tla. Na voljo je v več barvnih odtenkih, zanjo pa je treba odšteti 4350 evrov.

Vrtno pohištvo | Avtor: arhiv Dedon arhiv Dedon
Gugalni stol Mbrace

V nemškem podjetju Dedon so letos najbolj ponosni na novo kolekcijo Mbrace, ki jo sestavlja več različnih izvedb vrtnih stolov, ležalnikov, stolček za noge in gugalni stol. Pod oblikovanje se je podpisal Sebastian Herkner, prvič pa je združil za podjetje tipičen visokokakovostni pleteni tekstil z lesom tika. Za gugalnik je treba odšteti 1980, za stolček za noge pa 600 evrov.

Vrtni hladilnik | Avtor: arhiv Forever Patio arhiv Forever Patio
Hladilnik pijač Cypress

Nekoliko bolj dostopna je pletena vrtna mizica v obliki kuba, pod pokrovom katere se skriva hladilnik, ki ga lahko napolnimo z ledom. Še posebej priročen je za hlajenje pijač na balkonih in manjših terasah. Proizvajalec Forever Patio mizico in hladilnik v enem prodaja za 360 evrov.

Okras za vrt | Avtor: arhiv AYTM arhiv AYTM
Okrasne posode The Globe Planters

Pri danskem AYTM so za letošnjo sezono oblikovali okrogle posode za rože, narejene iz železa in pločevine na zlatem podstavku. Ponujajo različne barvne odtenke in velikosti, na vrtu pa bodo še bolj opazne, če jih postavimo več skupaj. Zato jih tudi prodajajo v kompletih po štiri. Za komplet manjših je cena 195 evrov, za komplet večjih pa 280 evrov. 

Talna obloga | Avtor: arhiv Casa Dolce Casa arhiv Casa Dolce Casa
Vrtne plošče Icon Outdoor

Namesto lesa, ki je precej občutljiv na vremenske vplive, lahko teraso obložite s keramičnimi ploščami, ki neverjetno dobro posnemajo strukturo površine lesa. Oblikovali so jih pri italijanskem podjetju Casa Dolce Casa – Dolcemood. Plošče, ki so v 70 odstotkih narejene iz recikliranega materiala, so samonosilne, velike 60 krat 60 centimetrov, ali pa v obliki desk, dolgih 120 in širokih 40 centimetrov. Odporne so proti zmrzali in madežem, njihova hrapava površina, ki je lahko v sivem, belem ali bež odtenku, preprečuje zdrs, robovi pa so oblikovani tako, da voda z njih preprosto odteka. Cena kvadratnega metra je od 45 do 62 evrov.
 

Več o urejanju doma najdete tukaj.

Komentarjev 3
  • marsal 20:29 25.julij 2019.

    ja take dve svetilki imam tudi jaz ! No ja enkrat ali dvakrat manjše !

  • Avatar @narhist
    @narhist 17:53 25.julij 2019.

    4.350€ svetilka..., jaz jih pa spomladi na kosovni odvoz zmetal.