Popotnik
952 ogledov

Bled se lahko pohvali s tem laskavim nazivom

Sladogled in zgodba o Bledu. .

Z Bleda sporočajo, da so v tem letu postali nejboljša sladoledna destinacija na svetu, zasluge za to pa ima Sladogled, sladoledni okus, ki so ga za letošnje poletje pripravili v Slaščičarski delavnici Hotela Park na Bledu: "Ob originalni blejski kremni rezini, ki jo v Slaščičarski delavnici Hotela Park izdelujejo že od leta 1953, tako Bled na svetovni zemljevid sladkih poželenj po novem postavlja tudi sladoled," so sporočili.

 | Avtor: Sava Turizem Sava Turizem
Potem ko je na lanskem tekmovanju sladoled z okusom kremne rezine s kremasto burbonsko vaniljo in slastnim vafljem, ki so ga prav tako izdelali v Slaščičarski delavnici Hotela Park, Bled postavil na tretje mesto najboljših sladolednih destinacij na svetu, je Sladogled ta uspeh še presegel in se z Bledom zavihtel na sam vrh lestvice sodelujočih sladolednih destinacij. 

Sladogled ima svojo zgodbo
 | Avtor: Sava Turizem Sava Turizem

Okus z imenom Sladogled - sladoled z razgledom je predstavljal Bled na tekmovanju za najboljšo sladoledno destinacijo na svetu v letu 2017, ki jo je pod imenom SoolNua World ICECREAM Index tretje leto zapored organizirala irska marketinška agencija Soolnua.

Kepico Sladogleda sestavljajo tri plasti, ki skupaj sestavljajo svojo zgodbo, pojasnjujejo: "V kepico sladoleda smo ujeli osebnostne značilnosti gosta, ki se za krajši ali daljši čas ustavi na Bledu, ali pa se vanj vsakič znova vrača. Okus Sladogled je tako sestavljen iz treh plasti: s temno čokolado s surovimi zrni kakava razvaja tisti del gosta, ki pride na Bled, da se naužije prečudovite narave, s kvinojino sladoledno kremo z mandeljni, cimetom in rozinami spodbudi tisti del njegove duše, ki na Bledu išče motivacijo in poživitev, z bogatim mascarponejem pa poboža njegovo romantično plat, " so dodali o sladoledu.

Sicer v Sladoglednici ter v Kavarni Park poleti prodajo približno 1000 kepic na dan. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice