Popotnik
766 ogledov

Prepoved rezervacij prostora na plaži z brisačo tudi na slovenski obali

Morje, plaža A. Š.
Občinski svetniki podpirajo predlog. Če si boste prostor na plaži rezervirali z brisačo, vas lahko doleti kazen.

Piranski občinski svetniki so razpravljali o predlogu odloka, po katerem bi tiste, ki si rezervirajo prostor na plaži z brisačami in drugimi predmeti, kaznovali. Predlog je v prvem branju dobil podporo svetnikov, poročajo Primorske novice. 

V predlogu so zapisali, da bi strošek odstranitve predmetov, ki jih posamezniki uporabljajo za rezervacijo prostora na plaži, znašal 50 evrov, ki bi jih moral poravnati lastnik predmetov. Odlok ne predvideva predhodnih opozoril. 

Podoben odlok je že v veljavi v Izoli, v  Kopru težav s podobnim vedenjem nimajo, kar pripisujejo temu, da imajo uporabniki na voljo veliko ustrezne površine. 

Podobne ukrepe smo v preteklih letih videli tudi v turističnih središčih v tujini. V več krajih na hrvaški obali so uvedli kazni za "rezervacijo" prostora na plaži. V Podgori so začeli redno odstranjevati brisače, na območju občine Gradac so uvedli kazen. Spomnimo se tudi primerov, ko je prihajalo do sporov na plažah zaradi ležalnikov. V Španiji so še bolj strogi, saj lahko kršitelje doleti tudi kazen v višini do 300 evrov.

dezurni@styria-media.si
 

 

Komentarjev 1
  • Željko 17:25 24.april 2024.

    A se sploh kdo kopa tam?