Popotnik
28013 ogledov

Če se znajdete, sedemdnevni paket tudi tisoč evrov ceneje!

Hrvaška plaža Profimedia
Tudi letos smo za posebno last minute ponudbo kontaktirali hotele neposredno.

Lani v tem času, ko se je hrvaški turizem soočal z veliko negotovostjo, povezano predvsem z epidemijo koronavirusa, smo preverjalia koliko so nam v primerjavi s cenami na platforni booking hrvaški hoteli pripravljeni znižati ceno dopustovanja. Bili smo presenečeni nad nekaterimi popusti.

Letos, ko je zanimanje za hrvaške hotele bistveno večje, smo ponovno preverili last minute ponudbo neposredno pri istih hotelih. Tudi letos nas je zanimal termin med 12. in 19. julijem za dva odrasla in dva otroka, stara tri in šest let. 

Razlika konkretnih tisoč evrov

Edini, ki so nam sporočili, da last minute ponudbe nimajo, saj je večina sob že razprodanih, so bili turistični delavci iz Hotela International na Rabu. Sedem nočitev za družino z dvema otrokoma tako znaša 1764 evrov z vključenim zajtrkom. Dodatno je treba plačati pristojbine in prijavo ter parkirišče, če ga potrebujemo. Takšna je tudi cena, če hotel želimo rezervirati preko platforme booking. 

Trizvezdični hotel z oceno 7,5 je v središču Raba, preko bookinga bi lani za paket plačali 1102 evra, po last minute ceni, ki so jo ponudili v hotelu pa bi lani za štiričlansko družino plačali 861 evrov. Razlika med lansko in letošnjo ceno je tako konkretnih tisoč evrov.

Bančna kartica, kreditna kartica, dopust, počitnice, plačevanje, finance, denar | Avtor: Profimedia Profimedia

Še vedno tisoč evrov manj kot na bookingu!

Hotel Bellevue Superior City v Šibeniku z odlično oceno uporabnikov 9,3, je kategoriziran s štirimi zvezdicami in stoji v bližini plaže in središča mesta. Preko bookinga bi za rezervacijo odšteli 2491 evrov, na naše povšraševanje pa so nam ponudili paket za presenetljivih 960,40 evrov. 

Preko bookinga bi letos v istem terminu plačali 2197 evrov, cena je znižana iz 2705 evrov. Na naše povpraševanje so nam ponudili posebno last minute ceno, ki bi za sobo s pogledom na morje znašala 160 evrov ali s pogledom na mesto 140 evrov na dan. Za sedem dni skupaj s taksami bi tako plačali 1211 evrov oziroma 1071 evrov. Cena vključuje zajtrk.
To je zelo podobna cena, kot so nam jo v hotelu na naše povpraševanje ponudili lani in spet bistveno, za okoli tisoč evrov nižja kot na bookingu.  

 

Počitnice | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Skoraj 700 evrov manj

Deluxe družinsko sobo z balkonom v velikosti okoli 40 kvadratnih metrov, z zakonsko posteljo in raztegljivim kavčem v štirizvezdičnem hotelu na Rabu Arbiana Heritage Hotel, je preko bookinga možno rezervirati za 3546 evrov. Ponudba, ki so nam jo poslali preko elektronske pošte neposredno iz hotela pa znaša precej manj, 2879,64. V obeh primerih je vklučen samopostrežni zajtrk. 

Lani bolj radodarni

V enakem časovnem obdobju lani je Arbiana Heritage Hotel se na bookingu ponujal ceno 2196 evrov. Ponudili so nam velik popust, za sedem noči v sobi velikosti med 25 in 30 kvadratnih metrov in veliko kopalnico, z vključenim zajtrkom in večerjo bi morali plačati 1.534 evrov. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 8
  • rd2dmk2 20:36 10.julij 2022.

    bljitva vam daje en janezov predlog- bodite doma. tako da janez ko bo potoval po svetu ne bo imel težav se srečevat z (so)državljani. in to od bljitve pomeni da ne hodit na triglav, ne na maldive, bali ali tam ...prikaži več okoli še posebek pa se ne zadrževat v bližini jahtnih pristanišč in golf igrišč. no v soboto ste imeli možnost izleta na Pokljuko kjer je bil zbor partizanov, pa ste že zamudili. tam janeze ni blo. bil je pa (mogoče direktor )smrečko, če že ne Krku ne napijuhe bazen.

  • bljitva 16:08 10.julij 2022.

    doma bodte pa je...

  • eminenca 12:34 10.julij 2022.

    1000€ ceneje, kje naj sploh dobim jurja ... aja pa še ceneje je ... ja hvala, nimam

Sorodne novice