Popotnik
4144 ogledov

"Evropa v malem" navdušuje ljubitelje dobre hrane

Tromostovje, Ljubljana, Slovenija
1/2
Žurnal24 main
BBC-jev portal Slovenijo uvrstil ob bok Francije, ZDA in Japonske.

BBC-jev portal BBC good food je Slovenijo uvrstil med top deset destinacij za ljubitelje dobre hrane oz. "foodieje". Ljubljana se je uvrstila na tretje mesto seznama, prvo in drugo mesto pa sta zasedli Matera (Italija) in Amsterdam (Nizozemska).

Julijske Alpe zima sneg Guardian Popotnik Guardian uvrstil Slovenijo med top destinacije v letu 2019

"Majhna, ampak popolno oblikovana, takoimenovana "Evropa v malem" je toliko več kot samo to. Slovenska kulinarika je malo vzhodno evropska, malo alpska, malo mediteranska, ampak tudi samosvoja. Majceno glavno mesto, Ljubljana, ima hipsterske kavarne, odlične burgerje, a tudi prijetne starinske podeželske restavracije, kjer prevlada rustikalna kulinarika. Pomislite na: pršut, žlikrofe in okusne gibanice – jedi, katerih imajo na pretek v prelepih jezerskih in gorskih mestih kot sta Bohinj in Bled," so o Sloveniji zapisali na spletni strani BBC.

Kar 11 odstotkov vprašanih so na kratko anketo na spletni strani BBC kam mislijo potovati v letu 2019 odgovorili, da bodo obiskali Slovenijo.

Domiselna slovenska kulinarika

Spletna stran izpostavlja Ano Roš kot eno vodilnih predstavnic domiselne slovenske kulinarike. Dodaja pa tudi, da ima Slovenija nekaj kilometrov obale, kjer strežejo enostavne jedi iz rib in lupinarjev.

Soča National Geographic Popotnik Znane prve vsebine oglaševalske kampanje

Na seznam so se uvrstili še južno Egejski otoki (Grčija), Yorkshire (Velika Britanija), Korzika (Francija), Pittsburgh (ZDA), Japonska, Peru in Etiopija.

Komentarjev 4
  • Vasilij Vasquez 20:01 23.januar 2019.

    Kaksnih znamenitosti?

  • Avatar Leon
    Leon 15:44 23.januar 2019.

    BBC svetuje obisk Ljubljane ,pa ne zaradi znamenitosti ............zaradi Pahorja valjda ? Hi,hi,hi,hi,

  • Avatar Lion007
    Lion007 15:26 23.januar 2019.

    Dobra hrana pa odličen župan HEHEHEHEHE:):):):):):):)

Sorodne novice