Popotnik
8589 ogledov

Furlanija Julijska krajina: takšne so cene obmorskih kampov

Lignano Sabbiadoro Profimedia
S sproščanjem covidnih ukrepov, je tudi Italija znova ena najbolj zaželenih destinacij na svetu. Preverili smo tri bližnje kampe in njihove cene ...

Nekatere čudovite obmorske kampe imamo tudi čisto blizu slovenske meje, ki jih lahko zaradi bližine izkoristite za vikend oddih. Eden takih leži v priljubljenem kraju, ki nosi tudi slovensko ime - v Sesljanu. Slovenci iz severnega dela Primorske imajo tu najbližje urejeno obmorsko kopališče, zato ima kopališče ogromno Slovencev, ki pridejo na enodnevni oddih.

Kamp Mare Pineta leži na platoju nad Tržaškim zalivom in poleg najema parcel omogoča tudi najem mobilnih hišic in celo apartmajev. Ob kampu se razteza tudi znamenita Rilkijeva pot, ki vodi do Devinskega gradu. Tu je namreč Rainer Marila Rilke napisal Devinske elegije. V kampu je velik bazen, do morja pa je 15 minut hoje. V kamp lahko pripeljete tudi psa.

Cena za parcelo je od 23,5 evra do 43 evra na noč. Najnižja cena vključuje mini parcelo, ki je namenjena za največ dve osebi in majhen šotor. Ni dovolj velika za avtomobil, zato je najprimernejša za kolesarje. Parcele za osebe z avti in avtokampi se začnejo pri 26-ih evrih za noč.

morje_gladina Tragično Svet Fant se je utopil v morju. Bil je na šolskem izletu. Za premožne Avto Najhitrejše poslovno letalo na svetu

Zelo priljubljen je kamp ob dolgi peščeni plaži, ki se prav tako nahaja v kraju s slovenskim imenom, v Gradežu. Že v času Avstro-Ogrske je bil Gradež evropsko znano letovišče in klimatsko zdravilišče. Gradež je znan kot kraj sonca in vrtnic. Kamp Punta Spin ima na voljo čudovite parcele za kampiranje, pa tudi bungalove in mobilne hišice, na voljo je tudi več bazenov, imajo tudi tobogan. Najlepši del kampa je zagotovo peščena plaža, ki nudi veliko plitve vode za igro.

Gradež | Avtor: Profimedia Profimedia

Cena za parcelo se tu začne pri 18,5 evrih na noč. Cena za odraslo osebo je 12,6 evra, za otroka starega med tremi in enajstimi leti pa 7,9 evra. Štiričlanska družinica bi za noč odštela najmanj 59,2 evra na noč.

Zlate peščene plaže

Na koncu je tu še čudovit kamp Sabbiadoro, ki nosi ime kraja – Lignano Sabbiadoro. Že samo ime pove, da leži ob zlatih peščenih plažah, sam kamp pa ima tudi številne bazene, tobogane in jacuzzije. Lignano je dodatno ime Sabbiadoro dobil eta 1935 zaradi oglaševalskih namenov, ker ima predel z osmimi kilometri dolgo plažo, na kateri je mehka in fina zlata mivka. 

Lignano Sabbiadoro | Avtor: Profimedia Profimedia

Na voljo so tako parcele kot mobilne hišice. Slovencem je sicer kraj dobro poznan po čudovitem živalskem vrtu Punta Verde, ki leži le nekaj kilometrov stran od kampa. 

Tu je cena nočitve za otroka šest evrov, a odraslo osebo 10,7 evra, za parcelo pa od 16,30 evra dalje. Štiričlanska družina bi tu za nočitev plačala 49,7 evra. 

 

 
Komentarjev 4
 • Avatar Victoria_Grace
  Victoria_Grace 09:05 25.junij 2022.

  Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je deelal dooma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ............ >>>>>>>>>>> www.ordcash.com

 • alen04 12:32 20.junij 2022.

  Zelo sme vesel, da končno Zurnal piše tudi o drugi destinaciji in ne samo Hrvaški. V Italijo hodimo 12 let in bomo tudi dalje. še lepši kampi so na Z delu tj. ob Ionskem morju (Elba).

 • Dusan12 09:48 18.junij 2022.

  Brezposelni Slo. novinarji so se pod Golobom preobrazili v akviziterje opreme za kampiranje in reklamiranje zanemarjenih kampov ob Krki, italijanski pa so pridobili na cenjenosti, ko do kolen v blatu rineš 100m do umazanega tržaškega morja. Lp. iz Komende