Popotnik
1010 ogledov

Ideje, kaj z otroki početi na deževen dan

Muzej iluzij Muzej iluzij
Tudi deževni dan je lahko primeren za nepozaben izlet z otroki. Odpeljite jih v enega od odličnih muzejev pri nas.

Po sončnem vremenu aprila se nas sedaj drži nekoliko bolj deževno vreme, ki lahko pokvari marsikateri izlet. Zato raje razmišljajte o "izletih" v zaprte prostore. Predstavljamo vam nekaj slovenskih muzejev, v katerih se ne bodo zabavali le vaši mali radovedneži, ampak tudi vi.

Čebele in matica | Avtor: Profimedias Profimedias
Čebelarski muzej v Radovljici

Podučite se o malih pridnih delavkah, ki niso pomembne le za pridelavo medu. V Čebelarskem muzeju boste vi in vaši malčki izvedeli prav vse o čebelah in čebelarstvu, v poletnem času pa tudi videli avtohtone čebele kranjske sivke v opazovalnem panju. Od maja do oktobra je muzej odprt od 8. do 18. ure, vstopnina znaša 2 evra za otroke, 3 evre za odrasle, za družine pa muzej ponuja cenovno ugodno vstopnice po 7 evrov.

Otroški muzej Hermanov brlog v Celju

Hermanov brlog je edini otroški muzej v Sloveniji in deluje v sklopu Muzeja novejše zgodovine Celje. Muzej svoje vsebine razstavlja na otrokom prijazen način, ob tem pa hrani tudi zbirko otroških vozičkov in koles. Pedagoško delo v muzeja poteka tudi v posebni muzejski delavnici in igralnici. Muzej je odprt od torka do petka 9. do 17. ure, ob sobotah od 9. do 13. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 14. do 18. ure. Vstopnica za šolske otroke stane 2 evra, za odrasle 3,5 evra, za družine pa 7 evrov. Muzej je prilagojen tudi slepim in slabovidnim otrokom.

Naše malo veliko morje Prirodoslovni muzej Slovenije Slovenija Kateri muzeji pritegnejo največ obiskovalcev? Nekateri s posebno taktiko do večjega števila obiskovalcev

Tehnični muzej v Bistri pri Vrhniki

Trenutno je v Tehničnem muzeju v Bistri na ogled okoli 500 muzejskih predmetov iz različnih zbirk. To je le peščica vseh predmetov, ki jih hrani muzej, teh je namreč okoli 16.000. Na ogled so razstavni predmeti z različnih področij tehnike, od prometa (z zbirko Titovih vozil) do kmetijstva, lova in elektrike. V Tehničnem muzeju prirejajo tudi veliko delavnic in demonstracij, ki so prilagojene otrokom, tako bo na primer junija potekala delavnica pletenja zapestnic, julija pa delavnica izdelave lesenih igrač. Muzej je odprt od torka do petka od 8. do 16. ure, ob sobotah od 9. do 17. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 10. do 18. ure. Vstopnica za otroke stane 3 evre, za odrasle 4,5 evra, za družine pa 12 evrov.

Planinski muzej v Mojstrani | Avtor: Slovenski planinski muzej Slovenski planinski muzej
Slovenski planinski muzej v Mojstrani

Slovenski planinski muzej deluje od leta 2010 in obiskovalcem ob klasičnem razstavnem prostoru nudi tudi nekaj »pustolovščin« (tako obljublja muzej na svoji spletni strani). Vas in vaše otroke bo navdušila možnost virtualnega razgleda s kar tridesetih različnih slovenskih gorskih vrhov, med drugim boste lahko s pomočjo navidezne resničnosti uživali razgled tudi s Triglava, za pogumne pa so v Planinskem muzeju pripravili demonstracijo nevihte v gorah, ki jo boste doživeli v varnem zavetju bivaka. Od sredine septembra do konec maja je muzej odprt vsak dan med 9. in 17. uro, v poletnem času, od začetka junija do sredine septembra, pa je odprt od 9. do 19. ure. Vstopnina znaša 3,6 evra za otroke, 6 evrov za odrasle, 13 evrov pa stane družinska vstopnica.

Muzej iluzij v Ljubljani

Nepozabno doživetje bo obisk Muzeja iluzij v Ljubljani. Obljubljajo vam in vašim otrokom vizualno in čutno izkušnjo, ki vas bo navdušila in tudi malo zmedla, predvsem pa nudila zabavo za celo družino. V muzeju si boste lahko ogledali več različnih tematskih sob in eksponatov, med drugim obrnjeno sobo, kjer vse stoji na glavi, najrazličnejše holograme in foto-iluzije ter poseben Vortex predor, kjer se vam bo močno zavrtelo v glavi. Muzej je odprt vsak dan v tednu od 9. do 22. ure, za vstopnino boste odšteli 5,5 evra za otroke med 5. in 15. letom in 9,5 evra za odrasle, za družinsko vstopnico pa 23,5 evra.

S svojimi otroci pa lahko obiščete seveda tudi enega drugih slovenskih muzejev, ki bodo zanimivi za vas in vaše male radovedneže, na primer Slovenski etnografski muzej v Ljubljani, Park vojaške zgodovine v Pivki, Muzej Cerkniškega jezera, Slovenski gasilski muzej dr. Branka Božiča v Metliki ali Splavarski muzej v Javniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice