Popotnik
497 ogledov

Kam po popolno vikend dogodivščino?

Kranjska Gora
Če se želite za vikend umakniti od mestnega vrveža, vam predlagamo, da se podate nekam v naravo. Zimska idila vas bo očarala!

Adrenalinsko plezanje po ledenem slapu

Če vas mika, da bi se radi preizkusili v nečem novem, ste navdušeni nad zimskimi razmerami, ki nam jih vreme trenutno ponuja in vas ni strah višine, je ledeno plezanje kot nalašč za vas. S prijatelji se odpravite v Mojstrano, kjer imajo v soteski Mlačca kompleks treh slapov širokih med 15 in 30 metrov ter visokih nekje med 30 in 40 metrov. Za slapove skrbijo člani Društva ledenih plezalcev Mojstrana. Izziv je primeren tudi za popolne začetnike, ni nujno, da imate izkušnje s plezanjem, pišejo na uradni spletni strani ledenoplezanje.com. Zato le pogumno! Njihovi inštruktorji vam bodo pomagali in vam do potankosti natančno predstavili za vas novo aktivnost, ki pa je vsekakor primerna za vse andrenalisnke navdušence.

ledeno plezanje | Avtor: Profimedia Profimedia

Nočno sankanje za malo večje otroke

Za vse tiste, ki jim gneča na sankališču ni po godu, je primerno tudi nočno sankanje. Tega organizirajo na različnih sankališčih: na Mangartu, Stolu, v Trenti. Najdaljša od treh omenjenih prog je na Mangartu in je dolga kar tri kilometre! V Trenti je dolga okoli dva kilometra, na Stolu pa okoli kilometer in pol. Kaj potrebujete? Dobro se oblecite, vse ostalo (sanke in lučke) pa si lahko sposodite na sankališču. Če boste na sankanje vzeli tudi svoje najmlajše, poskrbite, da imajo čelade.

Pravljična Velika Planina kot družinski raj

Velika Planina | Avtor: Velika planina Velika planina
Pravi zimski raj je tudi Velika planina, ki prav tako ponuja snežne dogodivščine za vso družino. Smučanje, nočno sankanje, pohodništvo in prav posebno doživetje – krpljanje. Rekreacija po neutrjenih poteh narave, za katero ne potrebujete predznanja ali posebno velike kondicije. Primerna je tudi za starejše in ljudi, ki okrevajo po poškodbah. Krplje in palice si pri zgornji postaji nihalke lahko izposodite že za samo 7 evrov na dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.