Popotnik
2890 ogledov

Letališče z revolucionarno novostjo, ki bo razveselila mnoge

letališče Profimedia
Finsko podjetje Finavia je sporočilo veselo novico, ki bo olajšala potovanje številnim potnikom.

Vsak, ki se na dopust odpravlja z letalom, se mora pred potovanjem pozanimati o formalnih postopkih na letališču in pravilih glede vnosa prtljage na letalo. Poleg prepovedanih predmetov in dovoljene teže prtljage morajo biti potniki pozorni tudi na to, da pri varnostnem pregledu pri sebi nimajo večje količine tekočine. To se v obeta kaj kmalu spremeniti.

letališče Slovenija Popotnik Brnik: Ne boste verjeli, kaj je želel nesti s seboj na letalo!

Z napredkom tehnologije namreč nekatera letališča že uvajajo pravilo, da lahko skozi njihov varnostni nadzor potniki po novem odnesejo večje količine tekočine. Nedavno je to uvedla letališka družba Finavia, ki bo z 28. junijem 2023 poenostavila varnostni nadzor na letališču v Helsinkih in povečala dovoljeno količino tekočine v ročni prtljagi na dva litra na potnika. Nova tehnologija temelji na računalniški tomografiji. Zahvaljujoč novim skenerjem tako tekočin in elektronike ni več treba odstraniti iz ročne prtljage.

letališče prtljaga kontrola | Avtor: Profimedia Profimedia

"Potovanje po letališču v Helsinkih bo od 28. junija postalo še lažje. Na letališču je nameščena sodobnejša varnostno-kontrolna oprema. Zahvaljujoč temu lahko zdaj v ročni prtljagi omogočimo prevoz embalaž za tekočino, večjih od sto mililitrov, kot so litrske plastenke za vodo in druge večje posode," je sporočil vodja varnosti pri Finavii Ari Kumara.

Dodal je, da je nova oprema v uporabi le pri varnostni kontroli v hali odhodov na letališču v Helsinkih. Trenutne omejitve tekočin še naprej veljajo za potnike, ki odhajajo z regionalnih letališč Finavia, in za potnike, ki gredo skozi varnostni nadzor za transferne potnike na letališču v Helsinkih.

letališče potniki Tako bo po novem Svet Pozor, kmalu velike spremembe pravil na letališčih

letališče Helsinki | Avtor: Profimedia Profimedia
"Ko gre za razvoj storitev, je Finavia pionir v svoji panogi. Za nas je pomembno, da svojim potnikom služimo čim bolje in letalskim potnikom zagotovimo prijetno letališko izkušnjo. Verjamemo, da lahko z novo tehnologijo našim potnikom ponudimo lažji in bolj sproščen začetek njihovega potovanja," še pravi Ari Kumara.

Podobna nova tehnologija se trenutno uporablja le na zelo omejenem številu večjih evropskih letališč in na nekaterih letališčih v ZDA. Ker lahko potniki na različnih stopnjah potovanja naletijo na različne postopke varnostnega nadzora, morajo biti pripravljeni in natančno upoštevati navodila za posamezno letališče.

letališče kmalu Popotnik Popotniki: Obetajo se revolucionarne spremembe!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice