Popotnik
11301 ogledov

Popotniki: Obetajo se revolucionarne spremembe!

letališče Profimedia
Konec leta 2023 oziroma začetek leta 2024 bo prinesel na letališča v Španiji veliko spremembo, ki je bodo veseli številni potniki.

Španija s prihodnjim letom na letališčih v državi uvaja spremembe, ki bodo olajšale potovanja marsikateremu potniku. Preko družbe Aena, ki upravlja z letališči v državi, bodo vpeljali sistem pregleda s 3D-rentgenskim bralnikom. Posledično potnikom ne bo treba več odpirati ročne prtljage in iz nje polagati elektronskih naprav na ločene pladnje ali imeti tekočin v plastičnih vrečkah. Sistem, ki bo v Španiji najprej zaživel na letališčih Madrid - Barajas in Barcelona - El Prat, bo potnikom prihranil veliko časa.

Neimenovani uradnik je za španski časopis El Pais ob tej novici dejal: "Novi pregledi bodo pomenili korak naprej pri izboljšanju varnosti in udobja potnikov."

letališče potniki Tako bo po novem Svet Pozor, kmalu velike spremembe pravil na letališčih

3D-bralnike sicer testirajo že na londonskih letališčih Heathrow, Gatwick in Stansted, britanska vlada pa je napovedala, da bo spremenila varnostne predpise. Računajo, da bo nov sistem pregledovanja pri njih zaživel leta 2024. Nove naprave je na petnajstih letališčih preizkusila tudi že ameriška uprava za varnost v prometu (TSA), med drugimi v Los Angelesu, Oaklandu, San Diegu in Čikagu.

kovček | Avtor: Profimedia Profimedia
Še en od ukrepov, ki naj bi ga kmalu sprejeli v Španiji, pa je povezan z omejitvijo prenašanja do 100 mililitrov tekočine v ročni prtljagi. Tudi tega naj bi kmalu ukinili.

Niso pa bili v Španiji edini, ki so napovedali omenjene spremembe. Pred časom so to sporočili že na letališčih v Londonu in Amsterdamu.

Komentarjev 2
  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 18:14 23.februar 2023.

    Sem mislil,da to pišete prinas??!!!! Dejte še pisat za letališče na Cubi in v Rusiji...

  • pravicnez 09:14 22.februar 2023.

    Res je fino se obsevat s temi žarki ...