Popotnik
1875 ogledov

Tega nikoli ne počnite na letalu!

Qantas najdaljši polet letalo boeing Qantas
Več članov letalskega osebja je delilo, kakšno obnašanje jih najbolj moti pri potniki. Najpogosteje negodujejo nad nevljudnostjo potnikov.

Ali imate tudi vi katero od teh slabih navad, ki jezijo člane posadke? Nekdanji član letalskega osebja Jay Roberts je kolege na družbenih omrežjih vprašal, kaj jih pri potnikih najbolj moti. Jay je delal kot višji član kabinskega osebja za Emirates.

Pod njegovim vprašanjem se je zelo hitro zvrstilo kup komentarjev osebja s celega sveta, ki so razkrili, kakšno vedenje jih najbolj moti.

Nevljudnost potnikov

Stevardesa | Avtor: Profimedia Profimedia
Najpogostejša pritožba osebja je bila povezana z vljudnostjo potnikov, pri tem so največkrat omenili njihovo neodzivnost ob pozdravu. "Sovražim, ko se potniki ne odzovejo na moj pozdrav na letalu," je dejal en član posadke. Drugi je navedel še odsotnost zahvale ali nasmeha potnikov ob izkrcanju.

"Zelo slabo je, ko telefonirate med vkrcavanjem, ali pa imate slušalke v ušesih, ko vam poskušam nekaj razložiti," so še dodali.

Roberts se je strinjal z večino navedenih občutkov kolegov. "Najslabša stvar, ki jo potnik lahko naredi, je izogibanje očesnemu stiku ali ignoriranje pozdrava," je navedel.

Nespoštovanje posadke

Poleg nesramnosti potnikov, veliko osebja zmoti tudi nespoštljivost do njih kot do strokovnjakov za varnost. "Če letalo gori in ga je treba evakuirati, bom jaz tvegal svoje življenje in ostal, da poskrbim, da boste vsi varno izstopili. Če se poškodujete, vam bom stal ob strani in naredil vse, da vam rešim življenje. Vi pa niti ne zaznate mojega obstoja in me ne pozdravite," je izpostavil.

Stevardesa | Avtor: Profimedias Profimedias
Nekateri člani posadke se jezijo, ko se potniki vstanejo isti trenutek, ko letalo pristane in čakajo v vrsti za izstop. Ena izmed stevardes pa je dejala, da ne prenese, ko potnik med letom odpre predal nad glavo, da nekaj vzame ven in ga nato ne zapre.

Prav tako jim ni všeč, ko jih potniki opazujejo, kako postrežejo celotno kabino, preden se odločijo, da je najboljši čas za odhod na stranišče takrat, ko pridejo prav do njih.

"Sovražim, ko me tapkajo ali se me dotikajo, da bi pritegnili mojo pozornost," je bil še eden izmed razlogov. Menjanje plenic dojenčku in predaja umazane posadki je še ena boleča izkušnja za letalsko osebje.

LETALIŠČE Gorenjska Učinkovitejši in prijaznejši varnostni pregled potnikov Potovanje z letalom; letalo Azijska država Popotnik Ni šala! Razdelili bodo pol milijona brezplačnih kart! Tu se prijavite.
Komentarjev 2
  • timja 08:50 18.februar 2023.

    kakšnekoli volje, pozdrav ob vstopu in izstopu pa sodi med oliko in kulturo...

  • Toma 08:36 18.februar 2023.

    Jebiga, to spada v opis službenih del. Večina potnikov ni vajena poletov in ne poka od dobre volje!