Popotnik
962 ogledov

Top destinacije za medene tedne v 2019

Medhufushi Island Resort, Maldivi
1/5
Profimedias
Številni portali za popotnike se vsako leto razpišejo tudi o najbolj vročih krajih za poročno potovanje.

Spodaj najdete nekaj romantičnih destinacij, ki se na lestvicah za 2019 pojavljajo najpogosteje. Zanimivo je, da se množično pojavlja tudi sosednja Hrvaška ... Vas kakšna destinacija zamika?

Grčija, blizu in lepo

Navagio Beach, Zakynthos, Grčija | Avtor: Profimedia Profimedia

Grčija je polna čudovitih otokov in plaž, zaradi svoje izjemne zgodovine privablja tudi tiste, ki si želijo raziskovanja po preteklosti. V spodnjem prispevku si lahko ogledate nekaj najlepših grških plaž ....

Balos, Kreta Popotnik Najlepše grške plaže po izboru Guardiana

Kolumbija, za ljubitelje kave

Na lestvicah se vsako leto pojavi kakšna čudovita država iz Južne Amerike, letos je to Kolumbija. Poleg romantičnih krajev in plaž, ponuja tudi pestro nočno življenje in odlične wellnesse. V Bogoti lahko med drugim obiščete muzej zlata, ki predstavlja največjo in najpomembnejšo zbirko iz plemenitih kovin na svetu. Kolumbija ima prečudovite parke, eden od bolj znanih je park Los Nevadas, presunila vas bodo tudi velikanske plantaže kave.

Kolumbija | Avtor: Profimedia Profimedia

Apulija (Puglia) v Italiji

Gre za eno od italijanskih pokrajin, ki zajema peto italijanskega škornja. Italijani pravijo, da je to zemlja sonca v objemu morja, saj zajema kar 800 kilometrvo čudovite plaže. Znana je tudi po majhnih belih hiškah – trulih, v katerih lahko bivate med svojim romantičnim potovanjem.

Puglia | Avtor: Profimedia Profimedia

Zanzibar – drug svet

Zanzibar je biser v Afriki, kjer boste vstopili v drug svet in pozabili na dom. Majhen otok je letos postal prava vroča točka za mladoporočence. Tu boste spoznali raj na zmelji s čudovitimi tropskimi plažami za popolne medene tedne, čisto od blizu boste lahko opazovali divje delfine. Če ste ljubitelji sadja, si boste lahko na plaži privoščili tudi sveže stisnjene sadne sokove, ki jih pri nas ne morete dobiti ...

Zanzibar, Tanzanija | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zanzibar, Tanzanija | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Maldivi - za zimske počitnice

Maldivi | Avtor: Profimedia Profimedia
One & Only Reethi Rah resort, Maldivi | Avtor: Profimedias Profimedias

Maldivi se pojavljajo na lestvicah za medene tedne znova in znova, fotografije kristalno čiste vode in belega peska pa premamijo skoraj vsakogar. Maldive sestavlja več kot 1.200 otočkov. Ker ležijo v tropskem pasu, so tu temerature ves čas podobne našim poletnim. Zanje se lahko odoločite tudi pozimi, najmanj dežja je ponavadi februarja.

Indonezija - obiščite templje

Indonezija | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Indonezija je odlična destinacija za pare, ki si žeijo nečesa novega in edinstvenega, tu boste poleg rajskih plaž obiskali starodavne templje, vulkane, videli pravo džunglo in se kopali pod slapovi. Turistično najbolj privlačen je otok Bali, kjer so tržnice polne eksotičnega sadja, kjer vas bodo spremljale opice in presunila velika riževa polja.

Ubud Hanging Gardens Resort, Bali | Avtor: Profimedias Profimedias

Hrvaška - vse bolj priljubljena

Otok Silba | Avtor: Profimedia Profimedia
Split | Avtor: Profimedia Profimedia

Tokrat mnoge lestvice za medene tedne svetujejo tudi Hrvaško, kjer lahko spoznate njeno bogato zgodovino ali uživate v brezdelju na plažah. Nekaj čudovitih plaž in otokov si lahko ogledate v spodnjih prispevkih.

Hvar Popotnik Hrvaški otok, ki se bohoti na vseh lestvicah plaža Valun, Cres Popotnik Najlepše hrvaške plaže po izboru Guardiana

Japonska - cvetenje češenj

Maglev vlak Japonska | Avtor: EPA EPA

Češnje na Japonskem | Avtor: Profimedia Profimedia

Za romantične duše je najboljši čas za obisk Japonske zgodnja pomlad, ko cvetijo značilne češnje s svojimi belimi in rožnatimi cvetovi. Ta naravni pojav je postal del kulturne identitete Japonke, ki privabi vsako leto množice turistov. Cveteti začnejo na začetku marca na Okinavi, v aprilu pa zacvetijo češnje v Tokiu. Sicer pa vas bo Japonska navdušila s hitrimi vlaki, največjim svetovnim stolpom, spoznali boste delček življenja znamenitih gejš, prenočišča si lahko rezervirate tudi pri menihih.

Fidži - bele peščene plaže

Fidži | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Če si želite neskončnih mehkih peščenih plaž je otočje Fidži pravi prostor za vas. Preliva se od vulkanskih otokov s črnimi plažami, do nizkih koralnih biserov z belimi plažami. Nikakor ne smete zamuditi izletov v ekostične gozdove z bistrimi slapovi in križarjenja po otočkih.

Fidži | Avtor: Profimedia Profimedia

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.