Popotnik
54361 ogledov

Med Slovenci izjemno priljubljene terme v novi preobleki

terme Tuhelj Facebook profil Terme Tuhelj
Največji investicijski cikel doslej, ki se je začel že sredi lanskega leta, je ocenjen na 27 milijonov evrov.

Terme Tuhelj so v začetku januarja na svojem Facebook profilu sporočile novico o prenovi, ki ji do sedaj še niso bili priča. Največji investicijski cikel doslej, ki se je začel že sredi lanskega leta, je ocenjen na 27 milijonov evrov. Od celotne naložbe bo 6,6 milijona evrov pokril Mehanizem za okrevanje in odpornost (NPOO).

jezero Heviz ga poznate? Popotnik Največje termalno jezero na svetu zgolj tri ure iz naše prestolnice

Projekt bodo izvedli s pomočjo Term Olimia, ki so zadnjih 20 let njihovi lastniki. Direktor Term Olimia Florian Vasle je povedal, da so v rekonstrukcijo, dozidavo, izboljšavo vsebin in storitev ter izobraževanje zaposlenih v Tuhelj vložili več kot 30 milijonov evrov. V družbi ugotavljajo, da gre za največjo posamezno pogodbo v zgodovini Term Olimia in Term Tuhelj, še poroča hrvaški portal Index.hr.

S celovito prenovo zahodnega dela Term Tuhelj se bodo razširili, rekonstruirali in posodobili notranje bazene, savne. Zgradili bodo nove restavracije z zelenimi strehami, nov trg, promenado, fontano in recepcijo kopališča za zunanje obiskovalce ter nov nastanitveni objekt s 46 sobami, ki bo povezan z ostalimi nastanitvenimi kapacitetami.

terme Tuhelj | Avtor: Facebook profil Terme Tuhelj Facebook profil Terme Tuhelj
Predvidena je tudi nadaljnja digitalizacija poslovanja in izobraževanje zaposlenih v zeleno, trajnostno smer ter usmeritev v uvajanje obnovljivih virov energije. To naj bi Termam Tuhelj prineslo energetsko učinkovitost in efektivnejše ravnanje z viri ter boljši položaj na trgu.

terme Tuhelj | Avtor: Facebook profil Terme Tuhelj Facebook profil Terme Tuhelj
V Termah Tuhelj še navajajo, da se soočajo s stalno rastjo števila nočitev in prihodkov. Lansko leto je bilo rekordno, saj jih je obiskalo skoraj 67 tisoč turistov, ki so ustvarili več kot 165,5 tisoč nočitev. To je pet odstotkov več kot leta 2022. Prihodke so povečali za 19 odstotkov, in sicer na 14 milijonov evrov.

Termalni park Terme Ptuj primerjava cen Popotnik V teh termah se štiričlanska družina lahko kopa za manj kot 50 evrov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice