Popotnik
20343 ogledov

Najlepši kotički za kopanje pri sosedih

Avstrija Epa
"Gostje, ki želijo doživeti kopanje v pitni vodi in ob tem opazovati zeleno deželo ali hribovje, bodo našli v Avstriji številna idilična mesta za kopanje," pojasnjujejo pri Avstrijski turistični organizaciji.

Avstrija ponuja velik izbor gorskih jezer in voda na mirnih lokacijah, kjer si lahko privoščite popolno osvežitev. Pri Avstrijski turistični organizaciji svetujejo obisk jezera Seewaldsee v Biosphärenpark Großes Walsertal v Predarlski. Tu na zelo idiličnem mestu najdemo tudi jezero Piburger See v Ötztalu na Tirolskem.

Lepe podobe narave po njihovem opisu čakajo izletnike tudi ob jezeru Langbathsee na območju Salzkammergut v Zgornji Avstriji: "V Spodnji Avstriji dobrodošlo osvežitev ponuja jezero Lunzer See. Prav nasprotno je prijetno topla termalna voda „Maibachl“ pri Beljaku. Na Dunaju kopalci na starem rokavu Donave, imenovanem Alte Donau, uživajo v divji naravi in ob pogledu na visoke zgradbe."

 

Poreč Istra PROMO Uporabno Najlepše pohodniške poti v slovenski Istri Potovanje z letalom PROMO Uporabno Na kaj je treba pomisliti pred odhodom v tujino? Kajmanski otoki Covid-19 Popotnik Največ okužb v teh turističnih destinacijah

Dragulja, ki sta priljubljen cilj pohodnikov

Eno izmed najbolj impresivnih jezer v Salzkammergutu v Zgornji Avstriji je jezero Traunsee. Nedaleč stran, okrog deset kilometrov od kraja Ebensee, lahko najdemo še dva dragulja: jezero Vorderer Langbathsee in jezero Hinterer Langbathsee. Poleti sta ti dve jezeri po navedbah turistične organizacije, priljubljen cilj pohodnikov.

Vorderer Langbathsee | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sprehod okoli prednjega jezera Vorderer Langbathsee traja približno eno uro, če se želimo sprehoditi okoli obeh jezer pa sprehod traja okrog dve uri," opisujejo. Po sprehodu se lahko osvežimo v prednjem jezeru Vorderer Langbathsee. Voda v njem se ogreje do 25 stopinj. Na tej naravni plaži najdemo kopališče s pogledom na turkizno bleščečo vodo, na mešani gozd in skalne podore v gorovju Höllengebirge. V jezeru Hinterer Langbathsee kopanje ni dovoljeno.

Če obiščete Dunaj pa ...

"Če je vreme primerno za kopanje, veliko Dunajčanov vleče k vodi. Tisti, ki imajo rajši naravne vode in kopališča, se odpravijo na otok Donauinsel ali pa na kopališče na Staro Donavo," pravijo pri Avstrijski turistični organizaciji. Najdaljšo tradicijo ima kopališče „Strandbad Gänsehäufel“, ki je svoja vrata odprlo že leta 1907. Zelena oaza s številnimi velikimi drevesi se nahaja na otoku. Če si želite, da je okoli vas bolj živahno, potem svojo brisačo razprostrite ob enem izmed bazenov. Če iščete mir, pa si izberite mesto na jasi na vzhodni, zahodni ali južni plaži. Glede na to, katero mesto si izberete, lahko opazujete vodo, vrtičkarska naselja ali sodobne stolpnice ob Donavi.

Za osvežitev in plavanje poskrbi star rokav Donave, imenovan Alte Donau, ki se poleti ogreje do 26 stopinj. Aktivni lahko okoli kopališča Gänsehäufel veslate na SUP-u, igrate odbojko na mivki ali plezate po vrveh v plezalnem parku. Atrakcija za otroke je lutkovno gledališče ob koncu tedna.

Avstrijska turistična organizacija

Jezero na 600 metrih nadmorske višine

Pri Avstrijski turistični organizaciji svetujejo tudi obisk jezera Lunzer See v gorovju Mostviertler, ki spada med posebej lepa mesta za kopanje v Spodnji Avstriji. Poleg tega je to jezero, ki leži na 600 metrih nadmorske višine, edino naravno jezero te zvezne dežele.

"Najboljše je, da plavalci za svoj cilj izberejo družinsko kopališče s plažo. Tam se nahaja tudi jezerski oder, na katerem se odvijajo razni koncerti, med njimi tudi festival „wellenklaenge Lunz“. Nedaleč stran na jezeru najdemo lesene pomole, zraven pa stoji nostalgična lesena hiša z veliko teraso, kjer se nahajata izposojevalnica čolnov in restavracija," opisujejo.

Lunzer See | Avtor: Profimedia Profimedia

Kopanje le v kopalni coni

Približno eno uro hoje iz kraja Oetz v dolini Ötztal leži poseben dragulj: gozdovi in gora Acherkogel obdajajo mirno jezero Piburger See. Ob jezeru se skozi celo leto sprehajajo pohodniki.

"Poleti v lepi naravi, prijetnem gorskem zraku in presenetljivo topli vodi uživajo tudi kopalci. S temperaturo vode do 25 stopinj Celzija spada to jezero, ki leži na skoraj 1000 metrih nadmorske višine, med najtoplejša kopališka jezera na Tirolskem," pojasnjujejo. Okoli jezera se razprostira eden najstarejših naravnih rezervatov Tirolske. Zaradi zaščite rastlinstva in živalstva je kopanje dovoljeno le v kopalni coni pri kopališču na južni strani jezera.

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice