Popotnik
2279 ogledov

Neverjetno, kakšne nastanitve lahko najdete na Airbnb!

Zemljanka Zajem zaslona Airbnb
Ste vedeli, da lahko spite tudi v podmornici, ptičji škatli in lebdečem šotoru?

Če ste na potovanjih naveličani hotelskih sob, ki se med seboj le malo razlikujejo oziroma drugih standardnih počitniških nastanitev, vam bo morda zanimiva rešitev spletne platforme Airbnb. Izmed 50 kategorij, ki jih ponujajo na svoji spletni strani, lahko tam namreč najdete tudi eno zelo posebno. Kategorija se imenuje neverjetno (ang. OMG), na katerem se najdejo tiste nastanitve, ki so tako posebne, da jih ni moč najti nikjer drugod po svetu. Ker nas je zanimalo, kam sega človeška domišljija, smo preverili seznam najbolje ocenjenih edinstvenih nastanitev po celem svetu in koliko znaša nočitev v njih. Spodaj jih objavljamo pet, ki so nam padle v oči.

Zvone Šeruga Magazin Znani Slovenec "spokal" stanovanje in ženo ter se preselil v kombi

Zemljanka | Avtor: airbnb.com airbnb.com
Opazili smo, da je ena izmed bolj priljubljenih in najbolje ocenjenih nastanitev na omenjenem seznamu tudi ena slovenska. Nahaja se sredi čudovite pokrajine Razkrižje v Pomurju, na izgled je kot prava hobit hiška, ki smo jih lahko občudovali v trilogiji Gospodar prstanov. Imenuje se Zemljanka, njena posebnost pa je, da je v celoti narejena iz naravnih materialov, kot sta glina in les. Zemljanko, ki se s svojo zeleno streho popolnoma zlije z okolico, obdaja ekološki nasad borovnic in jabolk. To oazi miru daje še bolj poseben čar. Nočitev v hobit hiški bi vas prišla 73 evrov. 

Blaž Berlec Slovenski popotnik Popotnik Potovalni bloger: "Pogosto mastno plačaš le za ambient, včasih tudi petkrat več ..."

Naslednja na seznamu najbolje ocenjenih zanimivih namestitev, ki je pritegnila našo pozornost, je rumena podmornica, ki spominja na tisto iz videospota svetovno znane uspešnice Beatlov – Yellow Submarine. Podmornica se v objemu gozda nahaja v soseski Marton na Novi Zelandiji in ponuja edinstveno izkušnjo za odklop od vsakdanjega vrveža. Nočitev v podmornici, ki sicer ne velja za najbolj udobno, znaša 126 evrov.

Airship | Avtor: airbnb.com airbnb.com

Če bi želeli izkusiti nočitev v mlinu Fedora, se lahko odpravite na Portugalsko, natančneje na Azore. Nočitev v mlinu iz 19. stoletja, ki stane približno dvesto evro, je kot nalašč za mladoporočence. Ponuja 360 stopinjski razgled na morje in prekrasno okolico.

Mlin Fedora | Avtor: airbnb.com airbnb.com

Za vse avanturiste bi bila zanimivo tudi trajnostno prenočišče z imenom AirShip 2, ki jo je zasnoval Roderick James. Nahaja se na osamljenem predelu škotskega otoka Mull in ponuja razgled na bližnje gorovje. Nočitev v aluminijasti konstelaciji stane 187 evrov.

AirShip2 | Avtor: airbnb.com airbnb.com

Zelo zanimiva je tudi t. i. ptičja škatla (ang. Birdbox) na Norveškem, ki omogoča spanje v naravi in razgled na bližnje gore. Blizu nastanitve se nahaja tudi smučišče. Nočitev v Birdboxu stane 309 evrov.

BirdBox | Avtor: airbnb.com airbnb.com

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice