Magazin > VIP
50590 ogledov

Znani Slovenec "spokal" stanovanje in ženo ter se preselil v kombi

Zvone Šeruga Facebook
Novi dogodivščini naproti ...

Eden naših najbolj znanih popotnikov Zvone Šeruga se je z ženo Romano lotil popotniškega podviga, kakršnega še ni preizkusil. "Celo svoje življenje" sta spakirala v kombi in se za pol leta podala na pot. "Ne bom trdil, da sva se z Romano za potovanje s kombijem odločila, da si poenostaviva življenje – a nekje v ozadju je bila ves čas tudi ta misel. Po dvaindvajsetih letih v petsobnem stanovanju, v katerem sta otroka odrasla in potem odšla, je vse skupaj začelo postajati preveliko. In preveč natrpano. Polne omare, polna klet, polna garaža. Polna tudi, kot še zadnje pribežališče ne zares potrebne robe, zidanica pod Gorjanci. Istočasno pa sva se trudila verjeti, da nisva fanatična vernika potrošništva in odvisna od njegovega prekletstva. Vikende preživljava v hosti in ne v BTC-ju! Ene kavbojke imam za dve leti, čevlje prav tako in Romano je treba skoraj z buldožerjem vleči v nujne nakupe. Verjameva, da nisva del vse te podganje dirke: delaj, garaj, zapravljaj, meči stran … ponovi vajo," je Zvone med drugim zapisala na svojem Facebook profilu, kjer z Romano delita svojo dogodivščino.

"In tako sva se odločila, da stanovanje v času potovanja oddava. Gotovo najprej zaradi denarja, ki nama bo pokril vsaj polovico stroškov na poti – da, najemnine v Ljubljani niso prijazne. Za najemnike! A tudi zato, da ga bova pred odhodom prisiljena zares pospraviti, kup nepotrebnih stvari podariti ali zmetati stran, le najbolj nujno robo pa spakirati v kombi. /.../ Da ne bo pomote: potovanje s kombijem je razkošje. Garsonjerca ima okoli deset kvadratov in midva ji rečeva hiška. Vse premore: veliko spalnico z zakonsko posteljo, kujinji(co), jedilni kot(ek), mini tuš(ek) ter stranišče, delovno mizo in celo knjižnico z nekaj tisoč stranmi. Predvsem pa ogromno dnevno sobo, ki sega vse do obzorja in je vsak dan drugačna in drugje. Zunaj je, tja postaviva mizo, dva stola ter plinski žar in življenje je vedno znova popolno. Ničesar drugega ne rabiva," pravi Zvone, ki se s soprogo trenutno potepa po Maroku, saj je bil njun prvi cilj, da "pobegneta" zimi.  

Komentarjev 3
  • romy 19:50 06.marec 2023.

    Citroen...nima izkušenj.

  • Ender3 15:19 06.marec 2023.

    Je kdo omenil bankrot in osebni stečaj popotnika Šeruge. Težko se je v tem času preživljati brez dela na račun nekdanje brezkoristne popotniške slave.

  • Avatar Leon
    Leon 13:01 06.marec 2023.

    Je kar nekaj upokojencev na svetu, ki se na koncu svoje poti odločijo prodati nepremičnino in se podajo po svetu z jadrnico ali avtodomom. To je življenjska preizkušnja ,ki pa Zvonetu in Romani nista tuja . SREČNO POT SVETOVNA POPOTNIKA

Sorodne novice