Popotnik
6533 ogledov

Prihodnji torek bo znano, kdo bo prejel Michelinove zvezdice

restavracija miza
Rezultati Michelinovega ocenjevanja bodo znani prihodnji torek, objavljeni bodo tudi na novem portalu.

Direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak je danes naznanila zagon novega gastronomskega portala tasteslovenia.si. Kot je povedala, so ga pripravljali v času epidemije, namenjen pa je promociji slovenske kulinarike po svetu. 

Portal združuje gastronomska doživetja, najboljše chefe, restavracije in ostale deležnike. Od naslednjega tedna pa bodo na tem portalu sijale tudi zvezdice, saj bodo že v torek, 16. junija, znani rezultati prvega Michelinovega ocenjevanja. Slovenija je prejela tudi naziv evropska gastronomska regija 2021.

"Prihod Michelinovega vodnika v Slovenijo je izjemnega pomena, gre za prelomni dogodek. To je priznanje trdega dela, kreativnosti in vrhunske kakovosti naših kuharjev," je poudarila Pakova. Michelin je sicer z več kot 3,3 milijoni sledilcev najmočnejša znamka na področju gastronomije, ki s seboj prinaša elitne goste in prepoznavnost po vsem svetu. 

dezurni@zurnal24.si

The Slovenia Promo Popotnik Te naše restavracije so pri tujcih najbolj priljubljene
 

Komentarjev 4
 • Avatar Mendizella
  Mendizella 00:55 10.junij 2020.

  Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

 • Avatar Zala
  Zala 23:13 09.junij 2020.

  Mogoče na zvezdice čaka gospa Roš, ki je Slovence javno imenovala pujse ... tuji gostje so ji in. Naj jih kar ima. ............ Mi bomo raje zavili do planinskih koč, pa do Livka in Robidišča. V kraje pozabljene od države ...prikaži veče in Boga, s srčnimi ljudmi. Ob božanskih razgledih in dobro hrano.

 • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:17 09.junij 2020.

  Menda jo bo prejel tovariš Twito za najboljšo politično kuhno v EU!!

Sorodne novice