Popotnik
2815 ogledov

Simpatični (majhni) živalski vrtovi v Sloveniji

ZOO park Rožman Zoo park Rožman
Za vse ljubitelje živali, ki jim ni do velikih živalskih vrtov in si želijo živali spoznati od bližje v manjšem 'resortu'' so spodnje ideje ustvarjene za njih.

Če ste si ljubljanski živalski vrt ogledali že večkrat in imate radi živali, imamo popolno idejo za vas. Po Sloveniji je kar nekaj tako imenovanih živalskih parkov, kjer si lahko ljubitelji živali ogledajo od medvedov, do lam, domačih živali in še in še.

ZOO park Rožman

"Dobrodošli v našem nagajivem živalskem parku," je slogan, ki nas pozdravi na njihovi uradni spletni strani. V parku Rožman v Horjulu si lahko skupaj s svojimi najmlajšimi ogledate domorodne kot tujerodne živali. Tu domujejo različne živali: od medveda, do konjev, zajcev, celo morskih prašičkov.

Organizirajo različne dogodivščine z živalmi, nekatere lahko obiskovalci tudi pobožajo, lahko pa tudi spremljate vodnika pri hranjenju živali in se naučite kaj novega.

MINI ZOOLAND

V Slovenskih Konjicah imajo živalski vrt MINI ZOOLAND, ki je narejen posebej za otroke, saj je park razdeljen na različne dele: tropski park, izgubljeni otok, akvarij, divji zahod … Tu živijo govoreča papiga Jaka, razigrana opica Ficko, kenguruji, rakuni, mini prašički, obiskovalci lahko hranijo koze in zajčke ter različne ptice.

Ranč Aladin

V Mirni si lahko na Ranču Aladin ogledate živali vseh celin, pravijo. In koliko živali imajo! Tu lahko spoznate mini prašičke, prerijske pse, kenguruja, mini ponije, zajčke, rakune, papagaje in še in še.

Najamete lahko tudi prostor, namenjen piknikom, rojstnodnevnim zabavam ali preprostemu družinskemu druženju. Najmlajši pa se lahko preizkusijo v jahanju oslička.

Živalski vrt SIKALZOO

Živalska atrakcija za odrasle in otroke, ki jo lahko obiščete v Radencih. "Namen živalskega vrta je ohranitev, skrb in gojitev živali ter vzgoja in izobraževanje ljudi, ki so ali še bodo postali ljubitelji živali. Zato so naši obiskovalci predvsem otroci, katerim želimo približati naravo in živali. K nam pa prihajajo tudi ljudje, ki potrebujejo nasvet, kako najti stik in zaupanje med živaljo in človekom," so zapisali na svoji uradni spletni strani in dokazali, da so pravi ljubitelji živali. Pri njih lahko vidimo dvogrbo kamelo, mehiške papige, lame, konje, osle, kenguruje, afriške mini koze …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.