Popotnik
2042 ogledov

Sprehajališče med oblaki

Sprehajališče Skywalk Biokovo
1/4
Arhiv Park prirode Biokovo
V naravnem parku gorovja Biokovo nad hrvaškim mestom Makarska so odprli razgledno ploščad, ki stoji 1288 metrov nad prepadom.

V sredo so za širšo javnost odprli impresivno sprehajališče v oblakih Skywalk Biokovo, ki stoji v jugozahodnem delu naravnega parka Biokovo na Ravni Vlaški. Sprehajališče je od Makarske oddaljeno približno 30 kilometrov po najvišje ležeči asfaltirani cesti na Hrvaškem, ki naprej vodi do najvišjega vrha Biokova sv. Jura na 1762 metrih nadmorske višine.

V sklopu razgledne točke je bil zgrajen tudi geološki steber, ki omogoča tridimenzionalni pogled na prerez kamnin, ki so oblikovale območje Biokova od njegovega nastanka do danes, z geološko tabelo časa in opisom starosti ter vrste kamnin.

Sprehajališče Skywalk Biokovo | Avtor: Arhiv Park prirode Biokovo Arhiv Park prirode Biokovo

Hoja slovenska obala Popotnik Tri najlepše pešpoti ob morju

Sprehajališče v oblakih je del projekta Novi Adrion za spodbujanje trajnostne rabe naravne dediščine naravnega parka Biokovo, ki je namenjen ureditvi celotne turistične infrastrukture ob Ravni Vlaški. Za projekt, vreden 4,1 milijona evrov, je 3,6 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. V samo razgledno ploščad, ki so jo začeli graditi lansko jesen, so vložili nekaj več kot milijon evrov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Amazing place to visit #crodrone #skywalk #skywalkbiokovo #biokovo #croatiafulloflife

A post shared by Skywalk Biokovo (@skywalk_biokovo) on

V sklopu projekta naj bi ustanovili tudi izobraževalno središče, ki bo obiskovalce seznanilo z geologijo, zemljepisnimi značilnostmi, rastlinskim in živalskim svetom ter mitologijo tega dela dalmatinskega zaledja. Poleg tega naj bi za sprehajalce in kolesarje uredili staro 32-kilometrsko biokovsko cesto iz 19. stoletja, ob kateri bodo uredili počivališča in prostore za piknike z mizami, parke za otroke, šolo v naravi, panoramske teleskope, informacijske točke in pametne zabojnike za smeti. Celoten projekt naj bi končali prihodnje leto.

V naravnem parku načrtujejo tudi nakup dveh posebnih avtobusov kot tudi več navadnih in električnih koles a sledilcem GPS, ki bodo na voljo obiskovalcem. Napovedali so tudi gradnjo žičnice Makarska–Biokovo.

Izola ideja za izlet Popotnik 8 istrskih doživetij, ki jih še ne poznate
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice