Popotnik
7853 ogledov

Ste vedeli, da imamo na Jadranu tudi "Copacabano"?

Ulcinj Profimedia
Velja za najdaljšo plažo na Jadranu, sloviti ameriški časnik The New York Times jo je uvrstil med najbolj priljubljene turistične destinacije.

Če so bile do nedavnega v ospredju predvsem prečudovite hrvaške plaže, v letošnjem letu nase vse bolj opozarjajo tudi nekatere druge plaže na jadranski obali. Tokrat je pozornost časnika The New York Times pritegnila peščena plaža v Črni Gori z imenom Velika plaža, ki leži ob mestecu Ulcinj. Zaradi svoje lepote so jo nekateri celo nadeli naziv jadranska Copacabana.

plaža Pasjača se strinjate? Popotnik Med najlepšimi tudi ta hrvaška plaža!

Dolga je trinjast kilometrov in velja za najdaljšo plažo na Jadranu ter eno najdaljših plaž v Evropi. Čeprav je od mesta oddaljena pet kilometrov, se veliko ljudi do te sanjske plaže odpravi peš. Dodaten razlog za njen obisk je tudi pesek, ki je bogat z minerali in mu mnogi pripisujejo zdravilne lastnosti.

Velika plaža | Avtor: Profimedia Profimedia

Plaža je odprtega tipa; vsi obiskovalci, ki ne marajo pretiranega sončenja, lahko uživajo pod velikimi slamnatimi senčniki ali še bolje v senci borovega gozdička na zadnji strani plaže. Ocenjujejo, da se na njej zbere tudi do 150.000 kopalcev. Zaradi ugodnega poletnega vetra je zelo priljubljena med ljubitelji kajtanja, poleg kopanja in sončenja so obiskovalcem na voljo tudi potapljanje, odbojka, tenis in rokomet.

 

Ulcinj | Avtor: Profimedia Profimedia

Velika plaža in mesto Ulcinj se nahajata blizu izliva reke Bojane v Jadransko morje, ki je hkrati tudi mejna reka med Črno goro in Albanijo. Tako kot Črna Gora je tudi slednja v zadnjih letih naredila velik preskok in se razvila v turistično izjemno priljubljeno destinacijo, ki s poceni ponudbo privablja vse več gostov. Če jo je leta 2019 obiskalo 6,4 milijona turistov, se je lani turistični kazalnik ustavil že pri 7,5 milijona obiskovalcih. Zato ne preseneča, da Albanija trenutno velja za eno najhitreje rastočih turističnih destinacij v Evropi.

Budva analiza Popotnik Počitnice na Jadranu: Tu bi štiričlanska družina plačala najmanj!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar GeorgeLincolnRockwell
    GeorgeLincolnRockwell 12:47 25.julij 2023.

    Polno šipteraja v Ulcinju

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:41 12.julij 2023.

    Že znižujejo cene pri šahistih,pa portorož je na pol prazen,ni več bonov,nemcev pa tudi ne

Sorodne novice