Popotnik
4287 ogledov

Stevardesa razkrila, katera so najboljša oblačila za na letalo

potovanje letališče kovček Shutterstock
Kako se lahko počutite udobno na letalu, ne da bi žrtvovali svoj stil? Stevardese imajo nekaj nasvetov.

Odločitev, kaj obleči za na letalo, je prav tako težavna kot odločitev, kaj spakirati. Vaša oblačila so namreč prva stvar, ki jo stevardese opazijo, ko se vkrcate na letalo.

Kako se torej obleči, da je udobno in moderno obenem? Stevardese so podelile najboljše nasvete, ki se jih moramo držati med letenjem, vključno s stvarmi, ki jih same nikoli ne bi oblekle za na letalo.

 

"Ne pozabite, da sedite v omejenem prostoru, kjer so ostri predmeti in tujci," je za 'hop on' jet povedala Amy Caris, stevardesa in direktorica In-Flighta pri JSX. "Ne nosite svojih najboljših oblačil, raje se odločite za nekaj udobnega. Tudi udobnost je lahko elegantna," je še dodala.

stevardesa | Avtor: Profimedias Profimedias

Raztegljive hlače

Prostor v letalu je zelo omejen, zato si ne želite nadeti ničesar, kar bi vas še dodatno omejevalo. To ni pravi čas za ozke kavbojke. "Kadar potujem, vedno oblečem pletene hlače, saj so raztegljive in elegantne obenem. Poleg tega lahko najdete tudi raztegljive kavbojke," je povedala Amy.

Zračne majice

Pri izbiri oblačil za na letalo se odločite za majice iz naravnih tkanin, kot so bombaž, svila, volna ali lan, ki prepuščajo zrak in vlago. Enako dobra možnost so tudi sintetične tkanine, ki vpijajo vlago. "Izogibam se sintetičnim majicam iz poliestra ali rajona, saj zadržijo telesni vonj. Raje nosim zračne srajce, ki so dovolj ozke, da oblikujejo mojo postavo, a so vseeno udobne za sedenje," je dejala.

Kompresijske nogavice

Dolgotrajno sedenje lahko omeji krvni pretok in povzroči otekanje nog. Kompresijske nogavice lajšajo bolečino v nogah ter stopalih in preprečujejo globoke venske tromboze ali krvne strdke v nogah. Na srečo so sedaj videti veliko bolj moderno kot pa včasih.

stevardesa | Avtor: Profimedia Profimedia

Jopica

Kadar se pripravljate za let, je pomembno, da imate več plasti. Nikoli ne veste, ali vam bo pretoplo, ali premrzlo, zato je lahka jopica vedno odlična izbira. Poleg tega pa boste tako tudi prihranili na prostoru v ročni torbi.

Dolge, raztegljive obleke

Ne rabite zamenjati obleke za hlače, samo zato, ker letite. "Ne priporočam nošenja zelo kratkih kril ali oblek, nekatere pletene obleke pa so lahko zelo dolge in raztegljive ter tako tudi enostavne za potovanje."

Udobni čevlji

Stevardese se strinjajo, da so za na letalo najboljši čevlji z ravnim podplatom, saj imate tako več stabilnosti. Prav tako Amy predlaga, da nosite zaprte čevlje, kar se je sama naučila na grd način. "Prekršila sem svoje lastno pravilo in nosila sandale. Ko sem stala na hodniku, se je moški pred menoj pomaknil nazaj ter mi stopil na nogo in mi tako upognil noht. To je dober opomnik, zakaj se je treba držati svojih pravil letenja."

Šali, pašmine ali rute

Debel ali lahek šal iz kašmirja ali volne ne izgleda le elegantno, ampak ima tudi trojno funkcijo – kot odeja, blazina ali dodatna plast. Samo zapomnite si, da ne zakrijete varnostnega pasu, saj vas bodo drugače morale stevardese zbuditi med varnostnim pregledom.

potovanja, letalo | Avtor: Profimedia Profimedia

Poslovna oblačila iz materialov, ki se ne mečkajo

Če potujete poslovno, lahko prihranite čas in zmanjšate stres tako, da se že pred letom poslovno oblečete. "Zdaj brez težav najdemo raztegljive hlače in suknjiče poslovnega videza. Če morate po letu naravnost v pisarno ali sestanek, ni najboljše, če se preoblečete na stranišču. Tako boste imeli eno skrb manj, še posebej, če ima vaš let zamudo," je zaključila Amy. 

Praga Popotnik Ta evropska destinacija najbolj razočara potovanje kovček letalo zemljevid Presenečeni? Magazin Pozabite na trope, to je trenutno najbolj zaželena luksuzna destinacija!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.