Popotnik
15178 ogledov

To čudovito zgodovinsko mesto se nahaja neposredno v naši bližini

Varaždin
1/4
Profimedia
Urbano mesto z ohranjenim zgodovinskim jedrom, postane še posebej zanimivo sredi poletja ...

Mesto Varaždin, ki iz slovenske prestolnice oddaljeno približno dve uri vožnje, že dolgo privablja številne turiste, ki želijo doživeti njegov edinstven duh in kulturo. Obiskovalce uspe očarati tudi s svojo bogato turistično ponudbo. Zakaj torej obiskati Varaždin sredi poletja? Na Hrvaški turistični skupnosti so pripravili nekaj razlogov, ki bodo pripomogle k odločitvi.

Hrvaška plaža Popotnik Drzna trditev: Visoke cene na Hrvaškem so odraz kakovosti storitev

Kot prvega na skupnosti navedejo očarljivo zgodovinsko jedro, s katerim se Varaždin ponaša in velja za eno najlepših v Evropi. Ozke in romantične ulice, skladni trgi ter skrita dvorišča vas bodo popeljala nazaj v čas, ko je mesto igralo pomembno vlogo v hrvaški zgodovini. Očarljive palače, cerkve in spomeniki arhitekturne dediščine bodo navdušili ljubitelje kulture in zgodovine.

Varaždin | Avtor: Profimedia Profimedia

Nadaljujejo, da mestu pravijo tudi mesto festivalov. Prav poletje v Varaždinu velja za vrhunec festivalske sezone, ki se začne že s pomladjo. Več kot 140 programov na dvajsetih različnih lokacijah, organiziranih s strani 25 različnih organizatorjev, ustvarja živahno vzdušje, polno zabave in kulture. Festivali, kot sta Špancirfest in Festival varaždinskih dvorišč, privabljajo obiskovalce od blizu in daleč. "To je idealna priložnost za doživetje pravega utripa mesta in spoznavanje lokalne umetnosti, glasbe, mode, kulinarike ter tradicionalne kulture," pišejo na HTS. 

Varaždin | Avtor: Profimedia Profimedia
Posebej izstopa Festival varaždinskih dvorišč, ki poteka v drugem delu junija in je prava poslastica za obiskovalce. Festival se odvija v intimnem vzdušju dvorišč, kjer se obiskovalci lahko srečajo z vrhunsko glasbo, koncerti, umetnostjo, modnimi revijami, delavnicami in še več. To je izjemna priložnost, da vstopite v zasebne prostore mesta, spoznate domače prebivalce in se povežete z lokalno skupnostjo.

Ste za gastronomsko razvajanje? Potem je Varaždin kot nalašč za vas, saj slovi po svoji bogati gostinski ponudbi. Obisk mesta je tako odlična priložnost za raziskovanje lokalnih kulinaričnih specialitet. Restavracije, kavarne in picerije vam bodo postregle s pristnimi okusi in prijaznim vzdušjem.

reka Zrmanja Prekrasno Popotnik Tudi to skrito oazo za hedoniste ponuja Hrvaška!

Varaždin | Avtor: Profimedia Profimedia

Seznam, zakaj poleti obiskati Varaždin, na Hrvaški turistični skupnosti sklenejo s trditvijo o kreativni atmosferi mesta na vsakem koraku. "Varaždin je mesto, ki diha umetnost in kreativnost. Obiščite lokalne galerije, muzeje in razstave, kjer boste spoznali domače in mednarodne umetnike. Mesto vas bo navdihnilo s svojo ustvarjalno energijo, ki se odraža v vsakem kotičku. Varaždin sredi poletja je pravo prizorišče za doživetje edinstvenega duha mesta, ki združuje bogato zgodovino, sodobno kulturo, gostoljubne prebivalce in raznoliko turistično ponudbo," se razpišejo na skupnosti.

 

dezurni@styria-media.si

Sorodne novice