Popotnik
41689 ogledov

To je prva stvar, ki jo stevardese opazijo, ko vstopite na letalo

Stevardesa Profimedia
Glavna skrb stevardese je varnost potnikov, zato vedo, na kaj morajo biti ob vkrcanju pozorne, da lahko v nujnih primerih hitro ukrepajo.

Ljudje letijo iz različnih razlogov, kar pomeni, da se bodo njihovo razpoloženje, pričakovanja in celo njihova prtljaga zelo razlikovali. Spodaj objavljamo prve stvari, ki jih stevardese opazijo pri ljudeh ...

Kakšna je vaša obutev?

Stevardese pravijo, da je ena izmed prvih stvari, ki jih na potnikih opazijo, njihova obutev. Tako presodijo, ali lahko v njej hitro in brez težav tečejo in se premikajo, pravi Amy Caris, stevardesa in direktorica oddelka za letenje JSX. Med vkrcanjem si zapomnijo, tiste ki nosijo čevlje, ki za tek niso najbolj primerne, na primer čevlji z visoko peto ali natikači, in v primeru težav oddajo nujno naročilo, da si to obutev odstranijo.

Opozarjajo tudi, da so tla na letalu precej umazana zato po letalu ne hodite bosi.

Kakšna so vaša oblačila?

V primeru, da vas stevardese pregledujejo, obstaja velika verjetnost, da si ogledujejo vaša oblačila. Stevardese pravijo, da na letalu raje nosite udobna in ne zapletena oblačila, saj vam bo tako lažje v primeru prilagajanja in odhodov na stranišče.

Kakšno je vaše razpoloženje?

Stevardese so pozorne tudi na vaše obnašanje. Ob pozdravu pri vkrcanju so pozorne na to, kako se potniki odzovejo, na primer z nasmehom ali pozdravom. Pravijo tudi, da opazijo, če so potniki prijazni in jih včasih celo pogostijo z brezplačno pijačo ali dodatnim prigrizkom.

Izogibanje očesnemu stiku ali prikazovanje nepredvidljivega ali agresivnega vedenja, je za stevardese takoj znak nevarnosti.

Opazujejo tudi, kako se obnašate drug do drugega, pravi stevardesa Caris in dodaja "za trgovanje z ljudmi pogosto uporabljalo komercialne lete, zato lahko opazovanje vedenja med dvema potnikoma reši življenje."

letalsko osebje | Avtor: Profimedia Profimedia

Kakšna je vaša ročna prtljaga?

Stevardese poskrbijo tudi za vašo ročno prtljago, pri čemer so zelo pozorne na to, koliko torb imate in kako velike so.

Eden od razlogov za to je zagotoviti, da vsi potniki upoštevajo enaka pravila letenja. Stevardese so zadnja obrambna linija pred potniki, ki se morda poskušajo vkrcati na letalo s preveliko ali preveč prtljage.

Kakšna je vaša fizična pripravljenost?

Njihova prva skrb je varnost, zato stevardese hitro opazijo vaše zmožnosti, da zaščitite sebe in druge. Zabeležili bodo potnike, ki so dovolj dobro fizično pripravljeni, da lahko dvigujejo težje predmete in v nujnih primerih pomagajo drugim potnikom. Potniki lahko pri vkrcanju sami obvestijo stevardese, da so pripravljeni pomagati in povedo, kje sedijo.

Zaželeno je, da zdravniki o svojem poklicu obvestijo posadko že ob prihodu, da s tem v nujnih primerih prihranijo z časom.

Stevardesa | Avtor: Profimedia Profimedia

Ali ste pod vplivom alkohola?

Potnika, ki je vidno pijan in zato morda agresiven ali glasen, lahko odstranijo iz letala in tako preprečijo potencialne nesreče še pred vzletom.

časovna razlika potovanje utrujenost Popotnik Kako se spopasti s časovno razliko Kaladi, Kythira, Grčija turizem Popotnik To so covid ukrepi, ki še veljajo na najpopularnejših destinacijah Počitnice, dopust, bolezen, prehlad, virus, viroza PROMO Uporabno To so stvari, ki jih pri pakiranju najpogosteje pozabimo doma