Popotnik
2395 ogledov

To je ta hip najbolj varna počitniška destinacija

Potovanje covid-19 Profimedia
V nasprotju z večino azijskih držav, ki ostajajo zaprte za turiste, Maldivi goste sprejemajo.

Maldivi so ena redkih držav, v katero se trenutno da potovati (skoraj) brez omejitev. Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) je Maldive 15. septembra označil za 'varno destinacijo'.

Država, ki je sestavljena iz 1200 rajskih otokov, je meje odprla julija, brez obveznih testov in brez karantene, nato pa septembra pogoje zaostrila z obveznim negativnim testom ob prihodu. Prav tako morajo prišleki 24 ur pred poletom izpolniti spletni zdravstveni formular, poroča CNN.

Križarka družbe Pullmantur novost Popotnik Na morje kljub epidemiji

Kot je videti sedaj, ima država s pol milijona prebivalcev epidemijo novega koronavirusa pod nadzorom. Od začetka pandemije so zabeležili manj kot 13.000 primerov, 46 ljudi je s covidom-19 umrlo. Čeprav je Maldive, tako kot vse države, ki se močno zanašajo na turizem, kriza močno prizadela, ostajajo izjemno priljubljena destinacija v tem času.

Maldivi | Avtor: Profimedias Profimedias
Po navedbah njihovega ministra za turizem Alija Waheeda so posledice pandemije sicer bolj uničujoče od cunamija leta 2004 in finančne krize leta 2008. Tudi to je verjetno razlog, da so bili Maldivi med prvimi, ki so se znova odprli.

Oddih pa je trenutno resnično videti rajski in za naše razmere povsem nepredstavljiv ‒ niti gostje niti osebje ne nosijo mask, prav tako nihče ne zahteva medosebne razdalje. Kje je zanka? Do tovrstnega luksuza so upravičeni zgolj tisti, ki si ga lahko privoščijo.

Za primer; na zasebnem otoku Soneva Fushi se cena nočitve trenutno giblje okoli 3800 evrov.

Letališče Brnik posledice pandemije Popotnik Slovenija zgublja stik s svetom
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinthysmiles (@cinthysmiles)

Vsi gostje ob prihodu testirani na covid-19

Vsak gost se mora ob prihodu testirati na covid-19, nato pa do prejetja negativnega izvida testa počakati v samoizolaciji v svoji vili. Če je izvid negativen, se dopust lahko začne, v nasprotnem primeru ga čaka 14-dnevna karantena v eni izmed vil ‒ brez doplačila. Kar je denimo popolnoma drugače kot na Tajskem, kjer mora vsak turist ob prihodu za 14 dni v obvezno karanteno v enem izmed 'karantenskih' hotelov. Vse stroške pa si morajo gosti poravnati sami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Muba Tib (@theislandboytib)

Na Maldivih pa se lahko gostje po prejetem negativnem testu popolnoma prosto gibljejo po otoku, se družijo brez upoštevanja varnostne razdalje, snorkljajo v kristalno čistem morju, uživajo v samopostrežnih zajtrkih na plaži, in to vse brez maske na obrazu.

Soneva Fushi je sicer zgolj eden od vrste luksuznih letovišč na Maldivih, ki izvajajo brezplačno testiranje vseh gostov, v času samoizolacije pa gost prejme zajeten šop vavčerjev za hrano, pijačo in različne (solo) dejavnosti, še navaja CNN.

intervju Popotnik Mlada Slovenka zaradi covida-19 "ujeta" v Avstraliji
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice