Popotnik
289 ogledov

To so najboljši kampi pri nas

Freedom kampiranje strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik
Uporabniki portala Avtokampi.si vsako leto ocenjujejo nastanitve za kampiranje pri nas in na Hrvaškem, tudi letos so največ nagrad dobili kampi na Gorenjskem.

Zaključuje se kamping sezona, ki je bila precej drugačna od prejšnjih. Če je marca in aprila kazalo, da letos ne bomo kampirali, je poletje prineslo zelo dobro sezono. V izboru za Naj kamp Adria so ljubitelji kampiranja glasovali za kampe, kjer so najbolj uživali.

Med domačimi večjimi kampi so vse tri nagrade prejeli kampi na Gorenjskem, predvsem na Bledu. Absolutni zmagovalec med njimi je bil kamp Bled. Med manjšimi kampi je največ glasov prejel kamp Koren iz Kobarida, kjer so obiskovalce navdušili s skrbjo za okolje in predvsem z lesenimi hišicami.

Zaradi zanimive izkušnje spanja v drevesnih hiškah in odlične kulinarične ponudbe je bilo za najboljše glamping naselje izglasovano Garden Village Bled. Najlepšega naselja mobilnih hišic pa letos ni na Hrvaškem, saj je ta naziv prejel River camping Bled. Na Hrvaškem ima največ gostov pozitivno izkušnjo s kampoma Premium Krk in Aminess Maravea Resort v Novigradu.

Najbolje urejeno postajališče za avtodome imajo po mnenju uporabnikov portala pri PZA Rogla, ki je priljubljena destinacija tako za zimsko smučanje kot za poletno pohodništvo.

Pri naših južnih sosedih so najboljši večji kampi, razdeljeni po regijah, Valkanela, Čikat in Straško, med manjšimi pa kampi Polidor, Draga in Lupis.

Travel Zagreb nore cene Popotnik Hrvaška gre na pol

Številke v Sloveniji visoke, na Hrvaškem precej nižje

Slovenski kampi se lahko pohvalijo z zelo dobro sezono, saj so predvsem zaradi uvedbe turističnih bonov imeli precej več domačih gostov. Do konca septembra je bilo v kampih ustvarjeno 1,38 milijona nočitev. To je za sicer 28 odstotkov manj kot lani, vendar pa so domači gostje do konca septembra s 841.000 nočitvami presegli lanske rezultate za neverjetnih 61,70 odstotka.

Kampiranje | Avtor: Organizator Organizator

Ob tem je potrebno dodati, da je veliko Slovencev kampiralo tudi na Hrvaškem, kjer so ustvarili 2 milijona nočitev, kar pa je 30 odstotkov manj kot v predhodnem letu.

Škofja Loka turistični boni Popotnik Pričakovali so polom, dočakali nasprotno
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice