Popotnik
2625 ogledov

To so najlepša mesta na svetu! Med njimi tudi eno slovensko ...

Esperance Profimedia
Potovalna platforma Conde Nast je objavila izbor 50 najlepših svetovnih krajev.

Vse od Brazilije pa do Japonske so na potovalni platformi Conde Nast zajeli 50 najlepših svetovnih mestec, ki navdušujejo s prijaznimi domačini, butičnimi hoteli, odlično energijo ali pa zgolj z dobrim staromodnim šarmom.

Podzemlje Pece reportaža Popotnik Pa to ni res! Tudi to ponuja Slovenija

Na seznam se je uvrstil tudi slovenski biser – Bled, ki so ga dali celo na naslovnico prispevka. Zanj so na platformi zapisali, da je Bled z razlogom eden najbolj obiskanih krajev v Sloveniji. S smaragdno jezersko vodo, otočkom s cerkvico, razgledom na Julijske Alpe in gradom iz 12. stoletja je namreč kot iz pravljice. Pripisali so še, da je očarljiva tudi okolica Bleda, z restavracijami in tradicionalnimi lesenimi čolni na vesla – pletnami.

Blejski pletnarji Bled otok | Avtor: Anže Petkovšek Blejski pletnarji Anže Petkovšek

Na seznamu so se znašla še sledeča mesteca: Albarracín (Španija), Ban Rak Thai (Tajska), Baños (Ekvador), Bar Harbor (Maine, ZDA), Biei (Japonska), Bocas del Toro (Panama), Carmel-by-the-Sea, (Kalifornija, ZDA), Colonia del Sacramento (Urugvaj), Castle Combe (Velika Britanija), Esperance (Avstralija), Giethoorn (Nizozemska) in druga. Celoten seznam z opisom lahko najdete na tej povezavi.

Albarracín | Avtor: Profimedia Profimedia

To je za Bled že druga letošnja uvrstitev na seznam najlepših krajev sveta. Potovalni novinarji slovitega ameriškega medija CNN so ga namreč marca uvrstili na seznam 25 najlepših krajev na svetu. 

Vipavska dolina prečudovito Popotnik Našli smo največji skriti biser Slovenije!

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice