Popotnik
1657 ogledov

V Benetkah bodo začeli enodnevnim turistom zaračunavati obisk mesta

Benetke, Italija Shutterstock
Benetke so dobile zeleno luč za zaračunavanje vstopnine v mesto enodnevnim turistom. Znana tudi cena.
Rok Ovsenik Zgradili smo infrastrukturo Slovenija Val turistov, ki prihaja v Benetke, gre mimo nas

V Benetkah se nameravajo proti množičnemu turizmu in onesnaževanju mesta zoperstaviti z novimi davki. Osredotočili so se na dnevne turiste. Cena za vstop v mesto bi lahko znašala tudi do 10 evrov na dan na osebo, čeprav je v začetku govora za ceno od 2,5 do pet evrov na dan. zaračunavati bodo začeli že letos, in sicer v turistično najbolj obremenjenem delu leta.

Benetke Magazin Benetke kmalu še dražje

Benečani se že dolga leta pritožujejo nad hordami turistov, ki za seboj velikokrat puščajo tudi veliko smeti. V pristanišče se vsako leto zasidra na stotine ladij s potniki, ki v mestu preživijo zgolj en dan. Župan Benetk Luigi Brugnaro je odločitev o uvedbi davka, ki ga bodo najlažje izstavili prav potnikom na križarkah, pojasnil, da bodo z zbranim denarjem zagotovili, da bo mesto ostalo čisto. Pričakujejo, da bi se na ta način v mesto blagajno nateklo vsaj 50 milijonov evrov.

Scarlett Johansson Magazin Američani in Britanci zavzemajo Benetke

Župan je jasen, da se davek ne nanaša zgolj na potnike na križarkah, pač pa na vse turiste. Čeprav ni znano, kako bodo zaračunavali vstop v mesto potnikom, ki do Benetk pridejo po zraku, z železnico ali po cesti. Izjema bodo prebivalci Benetk, delavci in študentje.

Benetke satelit fotografija Satelitske slike Svet S kakšno hitrostjo tonejo Benetke
Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 16:13 01.januar 2019.

    Premal, saj 600 eur dnevno bi mogl računat.