Popotnik
20753 ogledov

V ponedeljek odpirajo rezervacije: takšna je cena menijev

Teden restavracij
1/2
Teden restavracij
Spomladanski Teden restavracij bo od 15. do 24. marca v 111 izbranih slovenskih restavracijah - Začetek sprejemanja rezervacij 4. marca - Poudarek 2024: izvirnost.

Teden restavracij, največji slovenski kulinarični dogodek, ki povezuje in navdušuje ljubitelje kulinarike po vsej Sloveniji, 4. marca 2024 odpira rezervacije na spletni strani www.tedenrestavracij.si, z osveženimi meniji in načinom rezervacije.

S tokratno temo Original, ne kopija! organizatorji izpostavljajo drugačnost, posebnost in izvirnost restavracij. Osnovna cena menijev v letu 2024 je 24 evrov, za restavracije z oceno 1 srček. Dodatek za kakovost v restavracijah z oceno 2 srčka znaša 2 evra (cena menija 26 €) in v restavracijah s 3 in 4 srčki 6 evrov (cena menija 30 €).

Letos dodatne restavracije

Statistika dogodka, ki vsako leto zabeleži rekordno udeležbo restavracij in privabi več kot 110 tisoč obiskovalcev, kaže, da se odvija v pravo smer, saj se projektu letos pridružujejo tudi z Michelinovimi zvezdicami nagrajene restavracije Grič, Strelec in Hiša Linhart.

Letošnjo pomlad se bo TR predstavil tudi v novi vizualni podobi in s svežo vizijo. Nova podoba je čista, enostavno, a hkrati izrazito prepoznavna. Prva asociacija, ki jo dobimo ob pogledu na logotip, sta črki T in R, ki enostavno poudarjata pogovorno okrajšavo poimenovanja projekta. Svežino in sodobnost odraža tudi barvna shema, ki sledi vibracijam sezon in ustvarja prijetno estetsko izkušnjo skozi celotno leto: primarna modra barva deluje kot povezovalni element, roza barva sledi dogajanju pomladne, rumena pa jesenske edicije Tedna restavracij.

Teden restavracij | Avtor: Teden restavracij Teden restavracij

Original, ne kopija

”Poudarek TR v letu 2024 je izvirnost. Izbiramo restavracije, ki izstopajo, ki so posebne in drugačne, ki so zaradi tega boljše od povprečja. Na Teden restavracij namreč ne gremo mimojede, zaradi lakote, na dnevno malico, zato, ker nam je dolgčas. Na Teden restavracij gremo zaradi doživetja, ki je posebno ravno v tem, ker ni povsod enako. Izvirnost v menijih TR je zato samoumevna, oziroma je bila od vsega začetka razlog obiska. Da originalnost letos posebej izpostavljamo, je razlog na drugi strani. Čeprav imamo v Sloveniji veliko vrhunskih restavracij, je vsakodnevna prehrana preveč površna in generična. Krivi niso le gostinci, temveč tudi njihovi gostje. Oboji smo premalo originalni! Zato želimo, da Teden restavracij dokaže nasprotno. Original, ne kopija!” poudarja Uroš Mencinger, selektor TR.

Izbrana kakovost Slovenija

Tudi letos se Tednu restavracij pridružuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s slovenskimi rejci in predelovalci mesa, ki se predstavljajo s promocijsko kampanjo "izbrana kakovost – Slovenija". Gostinci so vabljeni, da z znakom "izbrana kakovost – Slovenija" na menijih označijo kakovostno, slovensko, certificirano goveje in perutninsko meso iz sheme "izbrana kakovost". Teden restavracij, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa si s skupno promocijo prizadevajo spodbuditi večjo uporabo lokalnih sestavin v slovenskih gostilnah in restavracijah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • munja 15:09 02.marec 2024.

    rd2dmk2, se strinjam. Teh "drugačnosti" v gostilni, kamor grem jest, ne maram. Vem, da se svet spreminja in kulinarika tudi, ampak te "malarije" po krožnikih mi niso všeč, kot bi kuharji hodili v šolo za pleskarje. Nič hudega ni, če ...prikaži več je na konkretnem krožniku kakšen užiten dodatek več, vse ostalo je pa navadna šminkarija, ki ti nič ne koristi, ker se je ne naješ.

  • atamama 11:35 02.marec 2024.

    Sem šel po cviček in sem vprašal kolega, ki ga prideluje ali se splača. Ne vem ali je zahojen ampak odgovor je bil nekako tak, da če imaš preveč denarja pojdi, če bi pa rad dobro jedel pojdi pa v ...prikaži več šofersko gostilno. Kako to da teh ''šoferskih'' gostiln ni na spisku?

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:13 02.marec 2024.

    Kaj ni povpraševanja po teh ocvirkih,pa je treba mal reklame