Popotnik
12555 ogledov

Vsi si želijo v ... Slovenijo!

kovček zemljevid letalo potovanje turizem dopust
Po podatkih portala za nakup letalskih vozovnic Skyscanner je največji porast v zanimanju v zadnjih tednih doživela ravno Slovenija.

Po častni uvrstitvi Slovenije na seznam vzhajajočih zvezd turizma s strani revije Forbes so prvi rezultati očitno že vidni. Novinarji britanskega časnika Telegraph Travel so opravili enotedensko raziskavo, s katero so želeli ugotoviti, katere so tiste destinacije, ki so med britanskim prebivalstvom na vrhu seznama najbolj priljubljenih destinacij za poletje. 

Opazili so, da Britanci iščejo predvsem tiste države, ki imajo ugodno epidemiološko stanje, večina poletni dopust sicer načrtuje znotraj meja Evrope.

Triglavski narodni park Popotnik Forbes Slovenijo uvrstil na seznam "vzhajajočih zvezd" turizma

In največji poskok zanimanja v primerjavi s prejšnjim tednom so opazili prav za našo državo, ki je znašal kar 35 odstotkov. To povezujejo z ugodno epidemiološko sliko s 1503 primeri okužb in 109 primeri smrti ter dobrim zdravstvenim sistemom.

Piran | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po ugotovitvah britanskih novinarjev nam sledijo Portugalska s 24 odstotnim, Italija z 20 odstotnim, Francija z 12 odstotnim in Hrvaška z 9 odstotnim povečanjem zanimanja.

Tudi sicer je Slovenija te dni na raznovrstnih spletnih turističnih portalih pogosto priporočena destinacija za poletni dopust. Novinarji, strokovnjaki in vplivniki kot varni alternativi za poletni oddih predlagajo predvsem Bled in Piran.

Upadlo zanimanje za Španijo

Presenetljivo je upadlo zanimanje za Španijo, najverjetneje zaradi odločitve španske vlade, da za obiskovalce z otoka ne bo uvedla posebnih pravil.

Med največkrat predlaganimi destinacijami sicer prednjači glavno mesto Gruzije Tbilisi, predvsem zaradi neodkritih znamenitosti in hitrega odziva vlade na epidemijo. Poleg Gruzije in Slovenije pa strokovnjaki priporočajo še obisk Romunije, Hrvaške, Grčije in Portugalske.

Hrvaška plaža Slovenija Kam ni pametno iti na dopust
Komentarjev 5
  • Avatar Perriella
    Perriella 00:59 18.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- H︆︆o︆︆s︆︆s︆︆e︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • suineg78 19:45 17.junij 2020.

    Prišlo bi jih še več, če bi vedeli kako "liberalno" smo šteli umrle za Covidom. :)

  • mirror 17:44 17.junij 2020.

    Turistom iz držav bivše skupne države je treba prepovedati vstop v državo. Ravno tako prepovedati pristajanje njihovih letal. Imajo še vedno preveč žarišč kovida.

Sorodne novice