Projekti
3 ogledov

Z dirkališča na ceste

Dunlop Žurnal24 main
Zimska pnevmatika Dunlop SP WinterSport 4D je najbolj zgovoren dokaz, kako je mogoče znanje, pridobljeno na zmagovalen način na dirkališčih, prenesti v vsakdanji promet.

Ni naključje, da je eden najbolj prepoznavnih motivov v svetu športnega avtomobilizma, Dunlopov most nad progo v Le Mansu. Ko na sloviti 24 urni dirki, dirkalniki po prvem ostrem zaviranju po startno ciljni črti, zapeljejo skozi dvojni zavoj v obliki črke S, namreč peljejo skozi razpotegnjeno stilizirano Dunlopovo pnevmatiko. Kot, da bi se tam, kjer ponovno odločno pospešijo, pognali na rob možnega v zavojih in dolgih ravninah, ki jim sledijo, na katerih na dirki v Le Mansu dosegajo ekstremne hitrosti, poklonili prav Dunlopu. Vsekakor eni najbolj prepoznavnih in uspešnih blagovnih znamk v svetu najhitrejših.

Tudi zato so pnevmatike Dunlop, nič kolikokrat slavile na dirkah serije Le Mans. Na vztrajnostnih dirkah namreč razvojni inženirji neusmiljeno težijo k optimizaciji pnevmatik. Pri tem se ravnajo po reku, manj je več. Kako uspešni so nato pri prenosu zmagovalne tehnologije z dirkališč na vsakdanje ceste, odkriva nova zimska pnevmatika Dunlop SP WinterSport 4D. Pnevmatika ima za 11 odstotkov manjši kotalni upor, kot njena predhodnica, za kar gre delno zasluga tudi funkcionalnim polimerom v zmesi tekalne površine, ki zmanjšujejo kotalni upor, obenem pa večajo zmogljivosti na mokri podlagi in snegu. Vse to, skupaj z manjšo maso, zahteva manj moči motorja, za premagovanje lastnega kotalnega upora pnevmatik.

Ob tem so bila pri razvoju najnovejše pnevmatike postavljena zelo visoka merila. Toliko bolj, ker je bila njena predhodnica Dunlop SP WinterSport 3D, zmagovalka številnih mednarodnih neodvisnih testiranj. A tudi prvo mesto za Dunlop ni dovolj. Njegov zmagovalni duh ga žene nenehno naprej in z razvojem novih tehnologij želi premikati meje mogočega in tako povečati zmogljivosti in užitek v vožnji. Kako? Tako, da je na osnovi izkušenj in znanja z dirk ustvaril pnevmatiko Dunlop SP WinterSport 4D! Doživite dirkaško vrhunskost, s sodelovanjem v Dunlopovi nagradni igri!

Sorodne novice