Slovenija
9381 ogledov

4-letnemu fantku v Zdravstvenem domu odrekli pomoč

Reševalno vozilo Istochphoto
Otrok je jokal, bil je vidno otečen in šibek. Pomoč so mu odrekli, mama je z njim morala drugam.

4-letnega dečka je v torek, 28. avgusta, v ustih nekaj pičilo; mama pred obiskom zdravnika še ni vedela kaj. Ker je grozljivo jokal, bil otečen in oslabljen, ga je peljala v najboližji Zdravstveni dom, v Nazarje.

Po pisanju Večera je tam mama naletela na zaprta vrata; medicinska sestra je mamo z malčkom napotila v zdravstrveni dom v 20 minut oddaljeni Gornji Grad. Presodila je, da ni potrebe, da bi ga pogledal njihov zdravnik, ki je bil v službi, pač pa da je to delo dežurnega zdravnika v Gornjem Gradu.

Mama sama z otrokom v takšnem stanju ni upala za volan, da jo je peljala, je prosila sosedo, je povedala za Večer. Med potjo je že obvestila osebje v ZD Gornji Grad, na njun prihod so se pripravili. Otroku so dali injekcijo z dravilom, nato pa ga z reševalnim vozilom odpeljali do celjske urgence.

Pregledali so ga ni oskrbeli ter ugotovili, da ga je pičil sršen.

Reševalno vozilo Znan razlog Svet Zato je umrl na ulici, zaman čakajoč reševalce

Ni bilo prvič

Kot je za Večer še povedala mama 4-letnika, ne gre za prvi takšen primer. Pred časom je v ambulanto pripeljala drugega otroka, potrebnega nujne pomoči, z visoko vročino, tudi takrat so mamo napotili drugam.
 
S pritožbo se je mama najprej obrnila na lokalni časopis; opravičila s strani ZD ni prejela.

Dogodka direktorica ZD Nazarje za Večer ni komentirala, češ da ne pozna vseh podrobnosti. Od dogodka je sicer minil skoraj mesec dni. Povedala je, da bodo sprožili ustrezen notranji postopek.

Ob nujnih stanjih, so za Večer poudarili na zdravstvenem ministrstvu, morajo vsi izvajalci zdravstvenega varstva nuditi osnovne postopke ob nujnih stanjih. Zavodi, ki so v mreži nujne medicinske pomoči (NMP), pa s svojimi enotami NMP izvedejo potrebne ukrepe za stabilizacijo pacienta in po potrebi izvedejo tudi prevoz v bolnišnico.

Na ministrstvu primer v Nazarjah ne komentirajo, ker z njim še niso seznanjeni, so pa na podlagi članka v Večeru tamkajšnje vodstvo pozvali, da jim posredujejo informacije.

Prevrnjen rešilec naši v svetovnem vrhu Slovenija Ko ti gasilec reši življenje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • letalec 17:08 27.september 2018.

    Sestra ki je odločila da to ni nujni primer, in direktorica tega t.i. "Zdravstvenega doma" bi morale TAKOJ dobiti otkaz in prepoved nadaljnjega dela v zdravstvu! Samo na ta način bi se lahko normalizirala situacija v našem zdravstvenem sistemu. Ampak ...prikaži več po pregovoru;"Vrana vrani ne bo oči izkopala" ostaja vse tako kot pač je. Sramota!

  • jakec42 08:47 27.september 2018.

    Direktorica je medicinska sestra

  • maresem 19:51 26.september 2018.

    Prekleti gnoj od dohtarja.... upam, da se mu ta nesramnost krepko maščuje.