Slovenija
31074 ogledov

71-let stara ženička prosi za pomoč: Hči jo je pretepla in vrgla na cesto

stara gospa upokojenci upokojenka revščina ostareli ostarela Profimedia
Ustanovitelj društva UP-ornik je na Faceeboku delil izpoved starejše gospe, ki jo je pretepala lastna hčerka.

Na družbenem omrežju Facebook se je razširil zapis Borisa Krabonje, ustanovitelja in zastopnika društva UP-ornik, v katerem je delil zgodbo starejše gospe, ki je zaprosila za pomoč.

Kot je zapisal na svojem osebnem profilu, je zgodba izjemno pretresljiva in žalostna. "Pri nas se je oglasila 71 let stara ženička, ki jo je lastna hči pretepala, in da to ni bilo dovolj, jo je dobesedno vrgla na cesto. K UP-orniku je prišla, ker je lačna. Še najbolj nas skrbi kako bo preživela s 600 evri, saj samo najemnina majhnega stanovanja znaša 400 evrov brez stroškov," je zapisal Krabonja.

"Sprašujem se ali je res to svet, ki ga želimo živeti, ali res človeško življenje in dostojanstvo nima vrednosti," je še zaključil svoj zapis.

Društvo UP-ornik

Društvo UP-ornik je humanitarna organizacija za pomoč ranljivim skupinam prebivalstva. Sestavljen je iz skupine prostovoljcev, ki svoj prosti čas nameni reševanju stisk ljudi, ki so zaradi različnih življenjskih okoliščin ostali sami, brez kakršnekoli pomoči in odrinjeni na rob družbe.
Namen njihove organizacije je zbiranje humanitarnih prispevkov, saj želijo omogočiti dostojanstveno preživetje čim večjemu številu ljudi, ki spadajo v ranljive skupine prebivalstva v Sloveniji. Tako je njihovo poslanstvo pomoč ranljivim. To jim omogočajo s prehranskimi boni in s pomočjo pri plačevanju položnic. Prav tako izvajajo razne programe in aktivnosti, ki najranljivejšim omogočajo aktivnejše sodelovanje v družbi.

Tako lahko pomagate

Pomagate lahko tudi vi s poljubnim nakazilom na UP-ornikom: TRR Društvo UP-ornik Ruška cesta 11, 2000 Maribor IBAN SI56 6100 0001 3621 087 Referenca: SI99 Namen plačila: CHAR.

Lahko pa tudi pošljete SMS sporočilo UPORNIK 5 na 1919 in tako podarite pet evrov.

ogrevanje, zima, mraz Slovenija Pod streho Toliko gospodinjstev si ne more več privoščiti ogrevanja in plačila položnic Nemška policija Slovenija V Nemčiji ugrabili slovenskega državljana
Komentarjev 15
  • Pierre 13:45 26.februar 2023.

    Kako pa je gospa VZGAJALA svojo hčer???

  • Avatar NickMason
    NickMason 10:36 26.februar 2023.

    Iz izkušenj povem,ko smo dostavili robo stari babi,ko ji nihče iz blokov ni pomagal niti lastni otroci.Tako da jo potem karma obišče in si je zato kriva čisto sama.Še nobeden ni imel problemov ,če je bil v življenju dober ,ker ...prikaži več se ti vrne vse ,dobro in slabo.

  • Kmodri 16:06 25.februar 2023.

    Za take primere bi uvedel šeriatsko pravo!