Slovenija
15 ogledov

800 milijonov svežega denarja

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Twitterju je uspelo pritegniti 800 milijonov svežega kapitala, poročajo mediji, saj v družbi ne razkrivajo podatkov o financah. Medtem se Google in Microsoft vse bolj javno spopadata zaradi patentov.

Spletno socialno omrežje Twitter je končalo pogovore o dokapitalizaciji, a vodilni niso hoteli izdati, koliko svežega kapitala jim je uspelo pritegniti. Mediji neuradno navajajo, da naj bi šlo za 800 milijonov dolarjev (okoli 565 milijonov evrov). Sveži denar nameravajo vložiti v agresivno iskanje inovacij, zaposlovanje kakovostnih kadrov in vlaganje v mednarodno širitev. Sicer naj bi šla polovica kapitala v roke podjetju, drugo pa vlagateljem in zaposlenim.

Twitterjev izvršni direktor Dick Costolo na vprašanja o dobičkonosnosti družbe ne odgovarja, je pa razkril, da se je število oglaševalcev v primerjavi z lanskim letom povečalo za 600 odstotkov.

Google: Microsoft in drugi hočejo zavreti uspeh Androida

Medtem se spletni velikan Google in tehnološki velikan Microsoft vse bolj javno spopadata zaradi patentov. Google obtožuje, da poskušajo Microsoft, Apple, Oracle in druge družbe s pomočjo patentov zavreti Googlov operacijski sistem za pametne mobilnike Android – z uporabo dvomljivih patentov in pravnih postopkov poskušajo proizvajalcem otežiti, da bi prodajali naprave z Androidom.

Proizvajalec programske opreme Oracle na primer toži Google zaradi tehnologije, uporabljene v operacijskem sistemu za Android. Microsoft Google obtožuje zlorabe prevladujočega položaja na področju spletnega iskanja in oglaševanja, pritožbo pa je letos vložil tudi pri Evropski komisiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.