Slovenija
9317 ogledov

Burno bo, agencija za okolje izdala oranžni alarm

vreme nevihta neurje oblaki dež Profimedia
Možna neurja z močnimi sunki vetra, močnejšimi nalivi in krajevno tudi točo.

Danes zvečer, ponekod pa tudi še v prvi polovici noči na sredo bo vreme marsikje po državi prehodno spet precej nevihtno. Na Agenciji za okolje RS (Arso) so za danes popoldne, zvečer in za del noči izdali oranžno opozorilo za celotno Slovenijo. Kot so zapisali, bodo možna neurja z močnimi sunki vetra, močnejšimi nalivi in krajevno tudi točo.

Tudi vremenoslovci portala Neurje.si opozarjajo na prehod nove vremenske motnje, ki nas bo prešla danes. "Proti večeru nas bo namreč iz italijanske in avstrijske strani dosegel nevihtni pas, ki bo hitro prešel celotno državo. Pričakujemo lahko močnejše nalive (zlasti v zahodni polovici ter na jugu) ter močan veter, krajevno pa bo znova možna toča," pravijo.

Arso navaja, da se bo ponoči ozračje vendarle postopno umirio. Sicer bo danes deloma sončno, pihal bo jugozahodnik. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo na severu nastale plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile nad vso Slovenijo. Možne bodo tudi močnejše nevihte, zapihal bo okrepljen severnik. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 24, drugod od 26 do 31 °C.

Jutri zjutraj bo v notranjosti megleno. Čez dan bo povečini sončno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V četrtek bo deloma jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami.

Obeti od pet do deset dni

V petek bo nestabilno vreme s pogostimi plohami in nevihtami. Krajevne padavine bodo verjetno ponehale v soboto ali v nedeljo. Od nedelje do torka pričakujemo stabilno in sončno vreme. Iz torka na sredo pa bodo plohe in nevihte spet verjetnejše.

Temperature bodo v notranjosti večinoma okoli 25, na Primorskem okoli 30 °C. Nekoliko nižje temperature bomo beležili le ob prehodu hladne fronte iz petka na soboto, ko bo v notranjosti okoli 20, na Primorskem do 25 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bobubob 11:07 01.avgust 2023.

    Imamo pač pozorne prijatelje, ki skrbijo, da nam ni dolgčas. Zarota? Seveda, tudi opozarjanje na škodljivost kovid cepiva je bila zgolj zarotniška akcija neodgovornih posameznikov z bujno domišlijo! https://apps.dtic.mil/sti/citations/ADA333462

  • Avatar pantani
    pantani 09:31 01.avgust 2023.

    Dva dni kolior toliko stabilno,ptem pa spet tri dni sranje,ne vem no,meni to ni čist normalno,predvsem ker se zaporedje ne razlikuje,ampak je konstantno isto!!!