Slovenija
2693 ogledov

Anketa: Padec priljubljenosti vlade Marjana Šarca

Marjan Šarec, obisk v Moskvi Profimedia
Podpora vladi je prvič letos padla pod magično mejo.

Podpora vladi je prvič letos padla pod 50 odstotkov, na 49,7 odstotka. 33,7 odstotka vprašanih vlade ne podpira, 16,6 odstotka je neopredeljenih. Med strankami vodi LMŠ, ki ji je sicer podpora padla, med politiki pa je predsednik države Borut Pahor prehitel v avgustu vodilnega predsednika vlade Marjana Šarca.

Med strankami še naprej vodi Lista Marjana Šarca (LMŠ), ki je s 16,1-odstotno podporo glede na mesec avgust izgubila slabe tri odstotne točke podpore. Slabo odstotno točko podpore v primerjavi z avgustom je izgubila tudi SDS, ki bi jo danes volilo 14,9-odstotka anketiranih.

Levici je podpora iz 4,8 odstotka narasla na 7,5. SD bi prejela sedem odstotkov glasov, NSi 5,3 odstotka, SNS 2,9 odstotka. SLS bi prejela 2,5 odstotka, DeSUS 2,2 odstotka, SAB pa 1,6 odstotka.

Deseti so z 1,1-odstotno podporo Zeleni. SMC pot pod vodstvom novega predsednika Zdravka Počivalška začenja zunaj prvih desetih strank po podpori. Ob tem vsak peti vprašani oziroma 20,8 odstotka vprašanih ne ve, koga bi volili. Nekaj več kot vsak deseti (12,4 odstotka) pa ne bi izbral nobene od strank.

Marjan Šarec in Borut Pahor Slovenija Anketa: podpora LMŠ, najbolj priljubljen Pahor

Marjan Šarec in Borut Pahor | Avtor: Profimedia Profimedia

Pahor pred Šarcem

Na lestvici politikov je predsednik države Borut Pahor prehitel v avgustu vodilnega predsednika vlade Šarca. Tretja je evropska poslanka Tanja Fajon.

Na četrto mesto sta se uvrstila minister za zdravje Aleš Šabeder, ki mu sledi prvak NSi Matej Tonin. Na šesto mesto po priljubljenosti se je uvrstil evropski poslanec Milan Brglez, na sedmo pa kandidat za slovenskega komisarja Janez Lenarčič. Temu na lestvici sledijo še evropska poslanka Ljudmila Novak, predsednik SD Dejan Židan in evropska poslanka Romana Tomc.

Javnomnenjsko anketo je za POP TV izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana na vzorcu 715 vprašanih.

Komentarjev 8
 • ginko 00:43 23.september 2019.

  "Anketa: Padec priljubljenosti vlade Marjana Šarca" Večni nateg izdelovalcev anket po udbomafijskem naročilu za zavajanje drugorazrednih državljanov. Sedaj, ko rdeči mafiji teče voda v grlo, se pljuva po njihovem izbrancu. Kaj pa partijska ninamedija, kako zdaj nat...... državljane. Čas teče, voda tudi .....

 • jakec1575 22:44 22.september 2019.

  Levica se zaenkrat drzi kolektivne pogodbe. Ne koleba pred zavarovalnicami.

 • Avatar praufo
  praufo 20:44 22.september 2019.

  ta javne ankete oz. priljubljenost gor ali dol sem mi zdi en velik blef in ne razumem te igre, ki jo nekdo fura iz ozadja ... najprej marioneto nastavijo, vsi jo častijo, potem pa začne podpora padat in če pogledamo ...prikaži več zgodovino, vse že videno primer bratušek, cerar, sedaj šarec ... kdo bo naslednja lutka?