Slovenija
21 ogledov

Apple predstavil novi iPad

Apple predstavitev
1/6
Reuters
Apple je na posebnem dogodku predstavil novi iPad. Njegova cena se bo začela pri 499 dolarjih (375 evrih). Cook: v kratkem bodo lahko Siri uporabljali tudi na Japonskem.

Prvi mož Appla Tim Cook je predstavil novi iPad s 3,1 milijona pikslov, kar je "največ od katerekoli druge mobilne naprave", je ob tem dejal predstavnik podjetje Phil Schiller.

Novi iPad bo imel procesor A5X, ki bo v primerjavi z iPad2 precej pospešil delovanje naprave. Kamera bo imela ločljivost pet megapikslov in možnost snemanja video posnetkov v visoki ločljivosti (HD).

Apple je tudi potrdil, da bo novi iPad deloval na omrežjih mobilne generacije 4G. Naprava bo omogočala tudi prepoznavo glasu (podobno kot Siri na iPhonu).

Cena novega iPada bo enaka kot pri prejšnjih generacijah. Začela se bo pri 499 dolarjih (375 evrov), poroča MSNBC. Na prodaj bo od 16. marca, danes pa se bo začela predprodaja. V Sloveniji bo naprava na voljo od 23. marca.

iPadi so šli za med

Apple predstavitev | Avtor: Reuters Reuters
Cook je izpostavil, da je Apple prodal več iPadov v zadnjem četrtletju lanskega leta kot katerikoli drugi proizvajalec računalnikov. Dodal je, da je iPad naslednji otrok iz sveta post-PC-jev.

Kot so mu dejali uporabniki Macsov, iPadov in iPhonov, so iPadi med njihovimi najljubšimi napravami za ogledovanje elektronske pošte in spletnih strani.

"Lansko leto je podjetje prodalo skupaj 172 milijonov tako imenovanih post-PC-jev (iPod, iPhone in iPad, op. a.), kar predstavlja 76 odstotkov prihodkov podjetja. To je neverjetno," je ob začetku predstavitve iPada3 dejal Cook, poroča CNET.

Siri tudi na Japonskem

Povedal je tudi, da bodo "vašo najboljšo prijateljico Siri" kmalu lahko začeli uporabljati tudi na Japonskem. Podjetje je predstavilo naslednika video boxa Apple TV.

Poleg tega so v Applu napovedali, da bodo uporabnikom začeli omogočati, da v njihovo oblačno storitev za shranjevanje vsebin iCloud shranjujejo tudi filme. Doslej so že lahko shranjevali fotografije, glasbo in dokumente.

V podjetju so tudi pojasnili, da je v njihovi spletni trgovini z aplikacijami za mobilnike na voljo 585.000 aplikacij, pri čemer jih je več kot 200.000 razvitih prav za ipade. App Store je sicer doslej zabeležila že 25 milijard prenosov aplikacij.

Komentarjev 1
  • Anže Zadravec 21:24 07.marec 2012.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://z24.si/kodeks_komentiranja . Uredništvo zurnal24.si .