Slovenija
40 ogledov

"Applu bo na dolgi rok težko"

Steve Jobs. EPA
"Njegova zapuščina je lahko največja zapuščina, ki jo je lahko kdorkoli zapustil," je dejal ljubitelj Applovih izdelkov Roni Kordiš. Boris Šavc iz revije Monitor: Applu bo na dolgi rok težko.

Da je svet s smrtjo Steva Jobsa izgubil velikega in vizionarskega človeka, se strinjata tako Kordiš kot igralec Jure Godler.

"Svet se vrti okrog uporabnika in ta uporabniška izkušnja z Applovo napravo je tista stvar, ki te zapelje v njihov svet in potem iz tega sveta več ne moreš iti," Kordiš za zurnal24.si izpostavlja enega izmed glavnih vzrokov za uspeh njihovih izdelkov.

Po mnenju Godlerja, ki je tudi velik ljubitelj Applovih izdelkov, pa je njihova največja prednost "ta preprostost za uporabnike".

"Je pa ena zadeva, ki vedno vse druge konkurente prehiti – funkcionalna uporabnost, po moji oceni. Niso samo na kup nametane neke nove funkcije, od katerih jih polovica ne dela, ampak so tri, ki delajo perfektno," razlaga Godler.

Zapuščina je gromozanska

"Njegova zapuščina je lahko največja zapuščina, ki jo je lahko kdorkoli zapustil. Glede na to, da je on kriv, da imamo miške, da so naši desktopi takšni, kot so, da so ikonice, da klikamo na te stvari. V zadnjih desetih letih je spremenil svet z i-napravami in njegova zapuščina je gromozanska. In tisti, ki bodo delali na tem, so lahko srečni, da so imeli takšnega vizionarja," pravi Kordiš.

S tem se strinja tudi Godler, ki ob tem izraža skrb, ali bo novo vodstvo sposobno obdržati "ta renome", ki ga je dobilo podjetje pod vodstvom Steva Jobsa. "Ker takšnih, kot je Steve Jobs ni veliko," pravi Godler.

A Kordiš pomirja, da je Jobs že pripravil vse svoje sodelavce znotraj podjetja, da bo šel lahko Apple po svojih smernicah naprej tudi po njegovi smrti.

"Definitivno bo težko najti človeka, ki ga bo zamenjal, ampak mislim, da je bila njegova pot takšna, da se je pripravil tudi na to."

Uspešen tudi zato, ker je verjel svoji viziji

Na vprašanje, ali je bil Jobs uspešen tudi zato, ker je, kot je dejal pred leti, sledi svojemu srcu, je Kordiš odgovoril pritrdilno.

"Verjel je v svojo vizijo in je šel svojo pot. Dejansko je pri vseh ljudeh enako. Ti se lahko ukalupiš in si del nečesa, lahko pa izstopiš iz množice in poskusiš. Če ti uspe, ti uspe. Njemu je uspelo. On je bil tako inovator kot idejni vodja in takšnih ljudi je malo," zaključuje Kordiš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.