Slovenija
11387 ogledov

Vreme: Arso izdal novo opozorilo

Oblaki
Vreme. Vremenoslovci svarijo.

Predvsem v jugovzhodni Sloveniji bo do četrtka zjutraj padlo še do okoli 50 litrov dežja na kv. meter. Arso je danes dopoldne izdal novo opozorilo glede obilnih padavin.

Že danes čez dan bodo poplavile nekatere reke predvsem na območju Dolenjskega krasa in na območju Grosuplja. Poplavijo lahko tudi Gradaščica, Ljubljanica in nekateri njeni južni pritoki na Ljubljanskem barju in Vipava. Danes in jutri bo poplavljala tudi Krka, opozarjajo na Arsu.

Močno sneženje

Ponoči in proti jutru so zapihali vetrovi severnih smeri in nekoliko ohladili ozračje. Meja sneženja se je na severu Slovenije spustila do okoli 1600 m nadmorske višine. Pri 0 stopinjah Celzija je na Vršiču danes zjutraj močno snežilo, navaja portal Neurje.si.

Dežnikov še ne bomo zaprli

Danes bo oblačno in deževno. Dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Jutri bo na zahodu zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Drugod bo oblačno, občasno bo še deževalo. Do večera bo dež povsod ponehal. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem okoli 19 °C.

V petek in soboto bo deloma sončno in topleje. Verjetnost popoldanskih ploh bo majhna. Ponekod bo pihal severovzhodni veter.

Oblaki Vreme Slovenija Sveža napoved: O poletju še dolgo ne duha ne sluha

Napoved od 1. do 6. junija

"V soboto in nedeljo bo nad srednjo Evropo in Alpami šibko območje visokega zračnega tlaka, k nam bo pritekal nekoliko toplejši zrak. V začetku tedna bo anticiklon nad nami oslabel, v višinah bodo prevladovali šibki zračni tokovi," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da bo v soboto in nedeljo sončno, verjetnost popoldanskih ploh bo majhna. Od ponedeljka do četrtka kaže na deloma sončno vreme, v popoldanskem času bodo možne krajevne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma okoli 25 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Oblaki Srednjeročna napoved Slovenija Vreme v juniju: Vonja po poletju še dolgo ne bo!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.