Slovenija
50697 ogledov

Arso s podrobnostmi izdatnega sneženja v ponedeljek: Tu ga bo največ

Sneg Profimedia
V nižinah osrednje Slovenije do 20 cm snega, v krajih z nadmorsko višino okrog 500 m do 30.

Že nekaj dni vremenoslovci omenjajo sneg v svojih napovedih, očitno je, da je napovedi potrebno jemati vse bolj resno ne le pri nas, pač pa na širšem območju. Podrobnosti v članku na tej povezavi, kjer povzemamo tudi Arsovo napoved za prihodnji teden. 

So pa vremenoslovci Agencije za okolje RS izdali podrobno napoved glede ponedeljkove snežne pošiljke. Navajajo, da so se to zimo doslej ciklonska območja precej uspešno izogibala severnemu Sredozemlju, kar se bo v prihodnjem tednu povsem spremenilo 

"Že v noči na ponedeljek bo na Genovskim zalivom nastal ciklon, ki se bo proti jutru prek severne Italije hitro pomaknil nad severni Jadran. Padavine bodo Slovenijo zajele že v prvem delu noči, sredi noči pa bo od severovzhoda k nam začel pritekali v spodnjih zračnih plasteh občutno hladnejši zrak. K spuščanju meja sneženja bodo prispevale tudi intenzivne padavine,"  opozarjajo Arsovi vremenoslovci. 

Dodajajo, da lahko v notranjosti Slovenije tako v drugem delu noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj pričakujemo najbolj izdatno sneženje v tej zimi do sedaj. "V manj kot 12 urah bo predvidoma v krajih z nadmorsko višino nad okoli 500 m zapadlo od 15 do 30 centimetrov, po nižinah osrednje Slovenije od 10 do 20, po nižinah vzhodne Slovenije pa od 5 do 10 centimetrov razmeroma južnega snega." 

Pozor za voznike: z izjemo nižinskega dela Primorske bodo vozne razmere po Sloveniji v ponedeljek zjutraj izrazito zimske.

Sneg, zima, vožnja | Avtor: Profimedia Profimedia

Ciklonska aktivnost v Sredozemlju se bo predvidoma obnavljala velik del prihodnjega tedna, tako da bodo Slovenijo dosegala vedno nova padavinska območja. Predvidoma bo v severni Sloveniji povečini snežilo, v južni polovici države pa se bosta menjala sneg in dež. Podrobnosti napovedi za prihodnji teden najdete na tej povezavi.

Sneg Vreme Slovenija Sneg: "Napovedi je potrebno jemati vse bolj resno!" sneg Ljubljana Slovenija Slovenija Pred nami ciklonska aktivnost, ki bo prinesla obilo padavin. To so podrobnosti. drva, les PROMO Uporabno Ogrevanje na drva – prednosti in slabosti!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • matermila 09:07 14.januar 2023.

    Pozimi bo sneg do nižin. Neverjetno.

  • Alex Kodek 22:21 13.januar 2023.

    yeah, right ... še centimeter ga ne bo ...

  • bi_ba 13:13 13.januar 2023.

    To strašenje s snegom sredi zime je res čisto bedasto.