Slovenija
130792 ogledov

Sneg: "Napovedi je potrebno jemati vse bolj resno!"

Sneg Profimedia
Teden bomo začeli povsem zimsko, to je že jasno. Tu je najnovejša napoved.

Že nekaj dni vremenoslovci omenjajo sneg v svojih napovedih, očitno je, da je napovedi potrebno jemati vse bolj resno ne le pri nas, pač pa na širšem območju, opozarjajo vremenoslovci na strani Ciklon.si. 

"Predviden izrazit spust obsežne arktične zračne mase nad Evropo v začetku prihajajočega tedna bo potrebno, kot kaže, postopoma jemati vse bolj resno. Izjemna vremenska situacija s polarno fronto nad severnim Sredozemljem in s posledičnim vplivom več zaporednih ciklonskih jeder v naši neposredni bližini se za prvo polovico tedna v izračunih neprestano potrjuje. Ta vremenska situacija bi obilno sneženje lahko prinesla tudi do nekaterih nižin." 

Arso: Prehodne padavine že nocoj 

Vremenoslovci na Arsu za danes napovedujejo zmerno do pretežno oblačen dan s temperaturami od 4 do 10, na Goriškem in ob morju do okoli 12 stopinj. "Zvečer in ponoči bodo v notranjosti Slovenije prehodno manjše padavine, do jutra pa se bo že razjasnilo," dodajajo. Najnižje jutranje temperature jutri bodo od -3 do 2, v alpskih dolinah do -5, ob morju okoli 5 stopinj.

Jutri bo sprva pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megleno. Popoldne bo precej koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13 stopinj.

V nedeljo se bo povsod pooblačilo, napovedujejo na Arsu, na Primorskem in Notranjskem bo pričelo deževati. Pihal bo jugozahodni veter. "V noči na ponedeljek se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do ponedeljkovega jutra marsikje spustila do nižin. V ponedeljek čez dan bodo padavine prehodno ponehale."

Arsovo podrobnejšo napoved glede količine snega v ponedeljek in kje ga bo padlo največ, objavljamo na tej povezavi. 

Sneg Vreme Slovenija Arso s podrobnostmi izdatnega sneženja v ponedeljek: Tu ga bo največ

Napoved od 16. do 21. januarja 

V prvi polovici tedna bomo pod vplivom ciklonskih območij in vremenskih front, nato se bo nad Alpami krepilo območje visokega zračnega tlaka, vremenosko sliko podajajo na Arsu.

Pojasnjujejo da se bodo padavine v noči na torek spet okrepile. Tudi v torek in sredo bo še oblačno z občasnimi padavinami, v notranjosti Slovenije bo marsikje snežilo. Od četrtka do sobote bo prevladovalo deloma jasno in suho vreme. Čez dan bodo temperature okoli ledišča.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
sneg Ljubljana Slovenija Slovenija Pred nami ciklonska aktivnost, ki bo prinesla obilo padavin. To so podrobnosti. sneg Ljubljana Slovenija Slovenija Zdaj gre zares: Prihaja zima, sneg do nižin predvidoma v ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 14:29 13.januar 2023.

    Tresla se gora rodila se miš. So pa eni biseri,ki jih je treba prek aplikacije vse eno opozarjati,da vendarle prilagodijo vožnjo vremenskim razmeram.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 11:24 13.januar 2023.

    "vse bolj resno"... ja, ker drgač jih itak ne jemljemo resno. ker drmatizirate u božju mater. zima je. snežilo bo. itak.

  • miho 10:55 13.januar 2023.

    Pišejo, kot da bomo imeli blizzard...