Slovenija
18 ogledov

AUKN zahteva zamenjavo nadzornikov

Dagmar Komar Benjamin Kovačič
AUKN predlaga odpoklic vseh obstoječih članov in imenovanje novih, med katerimi pa bi bili tudi trije, imenovani julija lani.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) od Nove kreditne banke Maribor (NKBM) zahteva takojšen sklic skupščine delničarjev, na kateri bi razrešili sedanje nadzornike.

Po predhodni uskladitvi s Kapitalsko družbo (Kad) in Slovensko odškodninsko družbo (Sod) AUKN za nadzornike predlaga Vido Lebar, Ivana Simiča, Darjana Petriča, Roberta Lavriča, Danijela Petroviča, Miho Šipca, Janeza Balkovca, Jureta Fišerja in Timoteja Jagriča. Ostali bi Lebarjeva, Petrič in Simič, ki je sicer nedavno odstopil.

Spremembe v sestavi nadzornega sveta so nujne, poudarjajo v AUKN pod vodstvom Dagmar Komar, saj dosedanja ravnanja posameznih članov nadzornega sveta (NS) vzbujajo resne pomisleke v sposobnost sedanjega nadzornega sveta kot organa, saj ne deluje usklajeno in homogeno ter zato ne more odgovorno opravljati zaupanih nalog v korist banke.

AUKN: Za učinkovitejši in skrbnejši nadzor nad poslovanjem

V AUKN verjamejo, da s spremembami ne bodo samo okrepili nadzora nad poslovanjem banke, temveč tudi zagotovili ustrezno strateško usmeritev poslovanja, polno izkoriščanje njenih potencialov, realizacijo poslovnih načrtov in podporo odločnemu poslovanju banke tudi na področju stroškovne učinkovitosti. Pričakujejo tudi polno transparentnost poslovanja do delničarjev in odličnost v korporativnem upravljanju.

Banka trenutno brez vodstva

Ker je NKBM trenutno po nedavnem odstopu Andreja Plosa brez vodstva, sedanji nadzorni svet pod vodstvom Dušana Jovanoviča že izvaja postopke za imenovanje nove uprave.

Komentarjev 1
  • Vseslovensko Združenje Malih D 10:02 28.februar 2012.

    VZMD.TV - 20. skupščina družbe Nova KBM, Maribor, 22. julij 2011http://www.youtube.com/watch?v=AnIVooy8tQg&feature;=player_embeddedStopnjevanje škodljivih dejanj in nezaslišanih praks državne AUKN, večinskega lastnika NKBM, ki je na sami skupščini, z nasprotnim predlogom na lasten nasprotni predlog, zahtevala menjavo ...prikaži več petih nadzornikov –nadaljevanje načrtne demontaže enega najpomembnejših (in redkih še uspešnih) finančnih sistemov v RS, Petek, 22.07.2011http://www.vzmd.si/novice/stopnjevanje-skodljivih-dejanj-in-nezaslisanih-praks-drzavne-aukn-vecinskega-lastnika-nkbm-ki-je-na-sami-skupscini-z-nasprotnim-predlogom-na-lasten-nasprotni-predlog-zahtevala-menjavo-petih-nadzornikov-nadaljevanje-nacrtne-demontaze- VZMD.TV: 19. skupščina Nove kreditne banke Maribor NKMB d.d., v hotelu Habakuk v Mariboru, 22.6.2010http://www.youtube.com/watch?v=pi_Uyl0_tkg&feature;=player_embeddedVZMD TV - Skupščina NKBM, julij 2008<br