Slovenija
18436 ogledov

Bešič Loredan: "Lahko potrdim, da ima zgodba neslutene razsežnosti!"

Danijel Bešič Loredan Saša Despot
Nad dogajanjem v psihiatrični bolnišnici je po ministrovih besedah ogorčen tudi premier Robert Golob.

Po objavi odmevnih pričevanj o nasilju nad bolniki v Univerzitetni psihiatrični bolnišnici Ljubljana so se odzvali tudi v vodstvu bolnišnice, smo poročali. 

Direktor bolnišnice Bojan Zalar je dejal, da nadzori, ki jih na kliniki po njegovih zagotovilih sprožijo po vsaki prijavi nasilja, niso ugotovili nepravilnosti. Vse očitke je kategorično zanikal.

Na njegove navedbe se je že prejšnji teden odzval minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki je povedal, da so vložili kazensko ovadbo zoper neznanega storilca in šli v sistemski nadzor, v četrtek pa je Zalarja zaradi neprimerne komunikacije pozval k odstopu

Minister očitno za svojimi besedami stoji, saj je danes v pogovoru za N1 nastopil enako ostro. Dejal je, da je Zalar komuniciral zelo ponižujoče ter nakazal, da psihiatrični bolniki že "a-priori" nimajo prav, kar je po njegovih besedah nesprejemljivo. 

Zavrnil je očitke, da ministrstvo ni dovolj hitro ukrepalo, čeprav je bilo s sumi nasilja seznanjeno že več mesecev. Govoril je z ljudmi, ki so bili priča nasilju: "Danes, ko slišim te ljudi, ko sem se z njimi soočil, vam lahko potrdim, da ima zgodba neslutene razsežnosti, in kot minister in tudi na ministrstvu bomo naredili resnično vse, da pridemo temu do dna," je poudaril. Pojasnil je, da so v stiku tudi z organi pregona. 

Nadzor nad dogajanjem na kliniki bo izvajala komisija, v kateri bo več neodvisnih članov, je napovedal minister, z delom bo začela najpozneje v dveh tednih. "Obstaja objektivni sum prekomernega nasilja oz. uporabe prisilnih sredstev," je povedal, sumijo pa tudi, da vodstvo bolnišnice ni ustrezno odreagiralo, čeprav je bilo z dogajanjem seznanjeno.

Nad dogajanjem v psihiatrični bolnišnici pa je ogorčen tudi premier Robert Golob, je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 26
  • leticia 10:48 09.avgust 2023.

    Ali ponoči ne spite in skrbite, kako dobiti posojilo? Kontakt: Agencija Waheed Finance Firm zdaj prek e-pošte: info@waheedfinance.com

  • leticia 10:48 09.avgust 2023.

    Spoštovani gospod / gospa, Sem Waheed finance, ugleden, zakonit in akreditiran posojilodajalec denarja. Denar posojamo posameznikom in podjetjem, ki potrebujejo finančno pomoč. Imate slabo kreditno sposobnost ali potrebujete denar za plačilo računov? Ali iz katerega koli razloga potrebujete posojilo ali ...prikaži več financiranje? S tem medijem vas želim obvestiti, da nudim zanesljivo pomoč upravičencem, saj vam bom z veseljem ponudil posojilo po nizki ceni. Obrnite se na nas, saj nudimo naše finančne storitv

  • sunday6371002 19:46 13.junij 2023.

    Ali potrebujete posojilo? Osebna posojila? poslovna posojila? hipoteka? Kmetijstvo in projektno financiranje Hitro posojilo Potrebujete posojilo za poplačilo dolgov, poplačilo računov ali začetek dobrega posla? ? Dajemo vse vrste posojil po 2% obresti! Kontaktni e-poštni naslov: (loancreditinstitutions00@gmail.com) Pišite nam na: ...prikaži več: loancreditinstitutions00@gmail.com Številka WhatsApp: +393512114999..

Sorodne novice