Slovenija
17 ogledov

Blackberryji spet delujejo

Blackberry Reuters
Po treh dneh motenj telefoni blackberry večinoma delujejo brez težav. Težave so imeli tudi Applovi uporabniki, ki so želeli naložiti nov operacijski sistem.

V zadnjih treh dneh so imeli uporabniki blackberryja v Evropi, Afriki, Indiji in na Bližnjem vzhodu težave z dostopom do interneta, pošiljanjem SMS-sporočil z uporabo storitve messeneger in elektronske pošte.

Proizvajalec omenjenih telefonov RIM je v sporočilu za javnost sporočil, da danes stvari po večini delujejo normalno. Njihove ekipe še vedno podrobno spremljajo situacijo, da bi tako preprečili morebiten vnovični padec sistema. Težave bi se lahko pojavljale še pri uporabnikih iz Kanade in Latinske Amerike, ki pošiljajo sporočila v druge regije.

 

Odkrili vzrok

Za izpad je bila kriva odpoved ključnega veznega dela v infrastrukturi RIM, zatajila pa je tudi njegova rezerva, so pojasnili v podjetju. Osnovno težavo so odpravili, a so motnje vztrajale zaradi nakopičenega prometa.

Omenjene težave pomenijo hud udarec za podjetje, ki se bori za svoj delež na trgu pametnih telefonov. Njihov velik konkurent je Apple s svojim iPhonom.

Težave z iOS 5

A tudi pri Applu niso imuni na težave. Včeraj je bil prvi dan, ko so si uporabniki lahko naložili nov operacijski sistem iOS 5. Vendar se je pri nekaterih zapletlo. Medtem ko je prenos sistema potekal normalno, se je zataknilo pri namestitvi. Vzrok težav naj bi bila prevelika obremenitev serverjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.