Slovenija
13222 ogledov

Bo po odhodu Gantarja zdravstveni resor prevzela ženska?

Ministrstvo za zdravje Anže Petkovšek
SDS je na ministrstvo pripeljal tako Tino Bregant kot Alenko Forte.

Ministrstvo za zdravje je po odhodu Tomaža Gantarja vse bolj v rokah SDS, pišeta Dnevnik in Delo. Ministrstvo je začasno prevzel predsednik vlade Janez Janša, ki je za državno sekretarko imenoval strankarsko kolegico Alenko Forte. Vodenje kabineta pa je prevzela Tina Bregant, ki jo je nekdanji minister Gantar odslovil tik pred odstopom.

Tina Bregant Imenovanje Slovenija Bregantova se vrača, kandidatka za ministrico?

Predsednik vlade Janez Janša je ob koncu preteklega leta na vprašanje, kdaj bi lahko dobili novega ministra za zdravje, dejal, da bi se to lahko zgodilo v začetku letošnjega leta. Resor bi utegnil zanimati NSi, ki ima v vladi le tri ministre, a Janša še ni napovedal, iz katere koalicijske stranke bo po odhodu DeSUS novi minister oz. ministrica. 

Zdravko Počivalšek Slovenija Minister Gantar odstopil, Janša že ukrepal, Počivalšek pa sporoča tole

Tako Dnevnik kot Delo pišeta, da bi to utegnila postati nova državna sekretarka Alenka Forte, zasebna zdravnica, ki je na zadnjih evropskih volitvah kandidirala na listi SDS. V prid tezi, da bi lahko postala ministrica, je po pisanju Dela dejstvo, da zdravnica iz Trbovelj vodi odbor za zdravje v strokovnem svetu SDS. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Ender3 12:36 04.januar 2021.

    Nič bat, je že izbrana, Ivek jo je zaradi Gantarja odpistil sedaj, jo bo na velika vrata vzel nazaj.

  • rospioti 10:32 04.januar 2021.

    www︎.︎Magenot︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • miho 10:08 04.januar 2021.

    Kar naj pride ženska, samo ne tista, ki je bila tako zdrava, da sploh ni poznala zdravstvenega sistema in je o njem v Cerarjevi vladi govorila nesmisle.