Slovenija
30 ogledov

Bo sodišče deklico predodelilo očetu?

munc markač Boštjan Tacol
V Slovenj Gradcu poteka postopek predodelitve štiriletne "koroške deklice" očetu, potem ko se je ta pritožil na dodelitev hčerke materi.

Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu poteka postopek predodelitve štiriletne "koroške deklice" očetu, saj se je njen oče pritožil na odločitev sodišča, ki je otroka dodelilo mami. Ker gre za civilno tajno obravnavo, izid javnosti ne bo znan.

Medtem je dekličin oče več kot 50 dni v priporu, potem ko kljub pravnomočni sodbi, s katero je bila hčerka dodeljena materi, te ne želi izročiti. Prepričan je, da jo je zlorabljal dedek po materini strani. V pismu medijem pa se sprašuje, ali je sodnica v tem primeru nepristranska, potem ko je otroka dodelila mami, zavrgla šest začasnih odredb za zavarovanje otroka, sodelovala pa je tudi v senatu, ki mu je odredil pripor. Svetovalnica Akcija! medtem zbira podpise, s katerimi zahtevajo takojšnjo odpravo pripora in preiskavo vseh dejanj v tem primeru.

Komentarjev 1
  • lilihip 13:06 16.avgust 2011.

    BRAVO!! je že čas da se sociala in sodišča zmiga in da preneha veljati v Sloveniji splošno prepričanje da otrok po ločitvi AVTOMATSKO pripade materi, katera z njim nemalokrat pol manipulira in očetu preprečuje zakonsko dovoljene obiske, ko pa gre ...prikaži več za preživnino pa zna stezat roko, na to ne pozabi! [poznam preveč primerov, ki to potrjujejo]