Slovenija
56 ogledov

Varuh: Sum zlorabe ugotoviti čim prej

Varuh človekovih pravic Dejan Mijović
Miran Kos. “Otroka je treba predodeliti materi, ki bo omogočila stik hčerke s strokovnjaki.”

Odvetnik matere koroške deklice Miran Kos je vse pristojne organe pozval, naj delajo strokovno in zakonito, čim prej ugotovijo, kje je otrok, in kot je zapisal, ne nasedajo na provokacije očetovih svetovalcev.

Tako se je nasprotna stran odzvala na pobudo zagovornikov očeta iz svetovalnice Akcija! varuhinji človekovih pravic, naj s svojo avtoriteto zagotovi varen prostor, v katerem bi izvedenki opravili pogovor z deklico in dokončno raziskali sum spolne zlorabe. Poziv so v uradu varuhinje sprejeli z obrazložitvijo, da si ves čas prizadevajo, da bi pristojni organi svoje delo opravili čim prej in ugotovili utemeljenost suma spolne zlorabe otroka, nato pa ustavili ali začeli ustrezne postopke. "Varuh bo nadzoroval delo vseh organov, nima pa neposredne izvršilne moči, kot jo imajo ombudsmani v drugih državah," je zapisal namestnik varuhinje Tone Dolčič.

"Grešimo, ko mislimo, da je pri zlorabi nujna penetracija; zloraba je tudi, če otrok opazuje odraslega, ko se samozadovoljuje," je pojasnil Borut S. Pogačnik, psihoterapevt, specializiran za ugotavljanje zlorab otrok s pomočjo risbic. Za te je koroška deklica še premajhna.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 09:59 13.avgust 2011.

    Odvetnik Kos, bi za denar prodal tudi svojega otroka. Za denar dela vse , da bi otrok zopet prišel v roke pedofila. Mislim , da bi tu morala posredovati Odvetniška zbornica, saj sam odvetnk dela vse, da bi se "sum ...prikaži več storitve pedofilstva " in pa eventualno kaznivo dejanje nadaljevalo z izročitvijo materi in s tem omogoča kršenje otrokovih pravic . Kar je preveč je pa vseeno preveč. Iztopil je iz zakonske procedure , v kateri ima pravico zastopati interese matere, z izjavami in dejanji , ki popolnoma direkto in brez kakršnega koli sramu taistega , napeljujejo in omogočajo nadaljevanje " suma"Mater je pa mal preveč zabuhla v obraz, da bi bila psihično stabilna in zdrava.

  • privat 18:55 27.julij 2011.

    varuh čega??? dejte no ?? ime varuh kavic bi mu bolje ustrezalo...ali lenuh

Sorodne novice