Slovenija
37 ogledov

Varuhinja ne more posredovati

Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik ni govorila o konkretni zadev Žurnal24 main
V uradu varuha človekovih pravic poudarjajo, da v primeru koroške deklice ne morejo biti posrednik v postopkih, saj so po zakonu pooblaščeni za nadzor.

Pri varuhu človekovih pravic so s tem odgovorili na včerajšnji poziv Matica Munca, naj varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek - Travnik v primeru koroške deklice prevzame mediatorsko vlogo.

Oče naj deklico preda policiji
Pojasnili so še svojo plat sestanka namestnika varuhinje Toneta Dolčiča z Natalijo Markač iz Svetovalnice Akcija!

Namestnik Dolčič se je v zvezi s primerom koroške deklice res sestal z Natalijo Markač in ji v pogovoru pojasnil, da varuh očetu ne more pomagati, pač pa lahko pomaga le otroku. Ni dejal, da deklice ne smejo izročiti materi, pač je pojasnil, da če oče resnično želi, da se zadeva reši, naj otroka preda policiji in zaprosi, naj ga namestijo v varno okolje, kjer bodo strokovnjaki lahko preverili utemeljenost obtožb o spolni zlorabi. Ni pa dejal, da policisti deklice v primeru najdbe ne smejo izročiti materi.

Komentarjev 3
  • privat 18:58 27.julij 2011.

    ja varuhinja nespitih kavic...ali varuhinja svojih plač,ne sme ukrepati??? vse po pahorsko..nesmem,neupam,nevem,nočem...zakon tisti zakon oni..a vse zakone sami pišejo od leta 91 dalje

  • VERITA 16:53 29.junij 2011.

    ...po zakonu so pooblaščeni za nadzor....Menim, da ima Slovenija vse preveč nadzornikov. In to z visokimi plačami.

  • 1111 16:47 29.junij 2011.

    ...pa kdo je sploh ta zdenka...a je sirček?

Sorodne novice