Slovenija
29821 ogledov

Bo valentinovo prineslo vremensko spremembo?

Zima
Do konca tedna bo zima še kazala zobe v obliki hudega jutranjega mraza. Kaj sledi s koncem tedna?

Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu, danes bo pretežno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva še precej jasno, čez dan se bo oblačnost od vzhoda postopno povečala, le na Primorskem bo ostalo pretežno jasno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -5, na Goriškem in ob morju malo pod 0, najvišje dnevne okoli 0, na Primorskem do 7 stopinj.

V četrtek in petek bo precej jasno in še vedno dokaj hladno. Veter bo oslabel.

Od 10. do 15. februarja

Stari ljudski rek pravi, da Valentin prinese ključ od korenin, prvi znanilec spomladi naj bi bil. Kako kaže v tednu sv. Valentina? Kot pojasnjujejo vremensko sliko na Arsu, se bo do petka v območju visokega zračnega tlaka v višinah nad Alpami še zadrževal dokaj hladen in suh zrak, nato pa se bo v višinah iznad zahodne proti srednji Evropi razširil greben toplejšega zraka.

Nadaljevalo se bo suho vreme. V petek bo delno jasno z nekaj visoke in srednje oblačnosti, od sobote do srede pa bo prevladovalo jasno vreme. Postopno se bo grelo. 

Jutranje temperature bodo večinoma okoli -5, na Primorskem okoli 0, popoldanske pa v petek in soboto še okoli 5, od nedelje do srede pa okoli 10 stopinj.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Zima Napoved Slovenija Veter, ki je zahteval tudi žrtev. Kako kaže naprej? Mraz v ZDA Vreme Svet Najhuje v zgodovini. Meteorologi: "To je grozno!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Tupamaros 08:51 07.februar 2023.

    Zvečer se bo stemnilo do nižin.