Slovenija
3916 ogledov

Veter, ki je zahteval tudi žrtev. Kako kaže naprej?

Zima Profimedia
Orkanski veter povzročal številne težave, zahteval tudi življenje.

Orkanski veter je konec tedna povzročal težave na Hrvaškem in v delih Zahodnega Balkana. Na Hrvaškem je umrla ena oseba, poškodovanih je bilo pet ljudi. Zaradi močnega vetra ponekod v državi še veljajo omejitve v prometu za nekatera vozila, prekinjeno pa je tudi obratovanje več trajektnih linij, so sporočili iz zveze Hrvatski autoklub (Hak).

Življenje je v vukovarsko-sremski županiji v soboto izgubila oseba, ki je poskušala rešiti svoj čoln in se pri tem utopila. Dve osebi sta se poškodovali v Zagrebu ter po ena v Osijeku, Bijelovaru in v Splitu.

Zaradi orkanskega vetra in snežnih neviht so bile tudi v Srbiji včeraj po poročanju lokalnih medijev zaprte številne ceste, več kot 25.000 ljudi je ostalo brez elektrike. Vreme je povzročalo težave tudi v Bosni in Hercegovini, kjer je med drugim v Mostarju z ene od cerkva odneslo streho.

Kako kaže za naprej?

Kot napovedujejo slovenski meteorologi, pri nas bo danes še pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 6 stopinj.

Ponoči se bo postopno razjasnilo, jutri bo pretežno jasno, na Primorskem bo še naprej pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -6, na Primorskem okoli -3, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem okoli 7 stopinj.

V sredo bo sprva precej jasno z mrzlim jutrom, čez dan pa se bo oblačnost od vzhoda povečala. Severovzhodni veter se bo spet okrepil, prav tako burja na Primorskem. V četrtek bo precej jasno in še vedno dokaj hladno. Veter bo počasi slabel.

Napoved od 9. do 14. februarja

V območju visokega zračnega tlaka se bo do petka v višinah nad Alpami še zadrževal dokaj hladen in suh zrak, nato pa se bo v višinah iznad zahodne proti srednji Evropi razširil greben toplejšega zraka, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Dodajajo, da se bo nadaljevalo suho vreme. V četrtek in petek bo delno jasno z nekaj visoke in srednje oblačnosti, od sobote do torka pa bo prevladovalo jasno vreme. Jutranje temperature bodo v notranjosti še okoli -5, na Primorskem okoli 0, popoldanske pa bodo ob koncu tedna že med 5 in 10 stopinjami Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Mraz v ZDA Vreme Svet Najhuje v zgodovini. Meteorologi: "To je grozno!" Zima Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Toliko časa bo vztrajal polarni zrak. Atene sneg snežni metež Balkan Svet Velike težave zaradi snega in vetra. Ta potopil ladjo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.